Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Ευρωλίγκα!

Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη και η βραδυφλεγής «βόμβα» που σιγόκαιγε από καιρό εξερράγη: ο Παναθηναϊκός εγκαταλείπει την Euroleague στο τέλος της περιόδου και προσχωρεί στο Champions League της FIBA, «εκεί όπου πάντα ανήκε»!

Tη σχετική ανακοίνωση έκανε , με την αγαπημένη του μέθοδο (ανάρτηση στο Instagram) ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά το τέλος της έκτακτης συνέλευσης των 11 βασικών μετόχων της Εuroleague.

Aντίθετα με όσα αρχικά διοχετεύτηκαν στον Τύπο από την πλευρά των «πρασίνων», η πρόταση μομφής ενάντια στον Τζόρντι Μπερτομέου έπεσε στο κενό, αφού οι λοιποί εταίροι αρνήθηκαν να συμμεριστούν το διάβημα του Γιαννακόπουλου. Ο ίδιος ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague υπενθύμισε ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό της εταιρίας ψηφοφορία για καθαίρεση των ιθυνόντων της, εφ’ όσον μάλιστα το σχετικό αίτημα προήλθε από ένα, μόνο, μέλος.

Η απόφαση του Γιαννακόπουλου για απόσχιση είχε ληφθεί από καιρό, «εφ’ όσον δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι». Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε εξαγγείλει ακόμα και δημοψήφισμα μεταξύ των φιλάθλων, αλλά άλλαξε τακτική μετά από μερικά 24ωρα.

Ο ίδιος είναι τιμωρημένος με εξάμηνο αποκλεισμό από την Euroleague για τις προσβλητικές και απειλητικές αναρτήσεις του στο Instagram σε βάρος Τούρκων φιλάθλων, ενώ βρίσκεται υπόλογος και για νεότερα, παρόμοια παραπτώματα.

Στην έκτακτη σύσκεψη της Εuroleague, όπου έλαβαν μέρος οι 11 βασικοί μέτοχοι ενώπιον του Μπερτομέου, ουδείς θέλησε να ακολουθήσει το αντάρτικο του Γιαννακόπουλου. «Πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί», ήταν η κοινή επωδός των άλλων δέκα, όταν τέθηκε θέμα μείωσης της βαριάς τιμωρίας του ισχυρού ανδρός των “πρασίνων”.

Ούτε τα διαβήματά του για κακή οικονομική διαχείριση και αποτυχημένη διοίκηση βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να αναζητήσει συμμάχους για την ηρωική έξοδο που αποφάσισε, αλλά θεωρείται απίθανο να πείσει κάποιον από τους βασικούς μετόχους (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Ολυμπιακός).

Απομένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώσει ρήτρες, οι οποίες –σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου- μπορεί να ανέλθουν ακόμα και σε 10 εκατομμύρια ευρώ για τα 8 χαμένα χρόνια του συμβολαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το “τριφύλλι” είχε ακολουθήσει τον εναλλακτικό δρόμο της FIBA και στο σχίσμα του έτους 2000, όταν έφτασε ως τον τελικό της Σουπρολίγκας, αγνοώντας τα κελεύσματα του Μπερτομέου.

Τότε τον συνόδευσαν στο φάιναλ-φορ η Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ και η Εφές, ενώ στο φετινό φάιναλ-φορ του Champions League (Αθήνα, 4-6 Μαϊου) θα αναμετρηθούν η ΑΕΚ, η ισπανική Μούρθια, η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ.

Η απάντηση της Euroleague

Αργά το απόγευμα, η Euroleague εξέδωσε δελτίο Τύπου, στον επίλογο του οποίου αναφέρεται ότι οι παρεμβάσεις Γιαννακόπουλου εξετάστηκαν αλλά δεν θεωρήθηκαν αξιόπιστες. «Όλοι οι παρόντες σύλλογοι με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό συμφώνησαν ομόφωνα και δυναμικά ότι τέτοιες θέσεις προκαλούν σοβαρότατη ζημιά στην Euroleague, ενώ καταδίκασαν τις θέσεις του κ. Γιαννακόπουλου και του ζήτησαν να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις του», γράφει η διοργανώτρια αρχή. «Οι σύλλογοι υπενθύμισαν στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού τον υπάρχοντα εσωτερικό κανονισμό που έχει ψηφιστεί από όλους και παράλληλα εξέφρασαν τον σεβασμό τους στον Παναθηναϊκό ως ιστορική και εμβληματική οντότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αθλητισμού». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Γιαννακόπουλος ζήτησε την αμνήστευση της ποινής του, αλλά αποχώρησε από τη σύσκεψη όταν το αίτημά του απορρίφθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter