Ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος Ελλάδας με γκολ οφσάιντ

Ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος Ελλάδας με γκολ οφσάιντ

Νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 στο Πανθεσσαλικό

Το τρόπαιο του κυπέλλου επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη μετά από 14 χρόνια! Στον επεισοδιακό τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου ο ΠΑΟΚ με ένα πεντακάθαρο γκολ – οφσάιντ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο τελικός που ήταν κάκιστος ποιοτικά πήγαινε… καρφί για παράταση (1-1 ήταν από το ημίχρονο), αλλά ο δεύτερος βοηθός Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) στο 81΄… ξέχασε να σηκώσει το σημαιάκι του και να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Ενρίκε που σκόραρε με κεφαλιά. Το γκολ μέτρησε και ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στο «τιμόνι» του κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ στο 24’ με σουτ του Μπίσεσβαρ, μετά από ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Κάμπος, ο οποίος «χόρεψε» την άμυνα της ΑΕΚ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γλύκος έκανε «δώρο» στην Ενωση την ισοφάριση. Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο διεθνής τερματοφύλακας έδειχνε να ελέγχει την μπάλα, αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίκτυα. Απίστευτη γκέλα από τον Γλύκο. 

Γκέλα που δεν στοίχισε τελικά στον Δικέφαλο του Βορρά, έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Καλφόγλου. 

Με τη λήξη του τελικού ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ όρμησε πάνω στους διαιτητές για να εκφράσει τα δικαιολογημένα παράπονά του για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Καλύτερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ και από τα πόδια του πέρασε ότι καλό δημιούργησε στο παιχνίδι η ομάδα του.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαϊας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δ. Θάνος (Γρεβενών)

4ος: Χ. Καλογερόπουλος (Αθήνας).

Κίτρινες: 14′ Κρέσπο, 70′ Μάτος, 81′ Ενρίκε, 16′ Ροντρίγκες, 79′ Σιμόες

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86′ Μαλεζάς), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (90′ Κίτσιου), Κάμπος (73′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83′ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86′ Βάργκας) , Μάνταλος, Ροντριγκες (68′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

“Τώρα θα πανηγυρίσουμε το κύπελλο, συγχαρητήρια σε όλους” είπε ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δικαιολογήθηκε για τις καθυστερημένες αλλαγές, λέγοντας ότι σκεφτόταν την πιθανότητα παράτασης.

Από την άλλη πλευρά, ο Χιμένεθ μίλησε για τη διαιτησία: Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα η διαιτησία. Σε ένα παιχνίδι που θα έχανε όποιος έκανε τα περισσότερα λάθη, δυστυχώς τα έκανε η διαιτησία”, είπε ο κόουτς της ΑΕΚ.

Ήδη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσουν το κύπελλο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter