Ο Παππάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ΕΣΡ: Προσοχή για fake news ενόψει εκλογών

Ο Παππάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ΕΣΡ: Προσοχή για fake news ενόψει εκλογών

Τον κώδωνα του κινδύνου για το κλιμακούμενο φαινόμενο των fake news έκρουσε στο ΕΣΡ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ εν όψει των επικείμενων εκλογών. Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νομιμοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου μέσω της οριστικοποίησης των κατόχων πέντε τηλεοπτικών αδειών.

«Κάποιοι είχαν πατήσει την Πολιτεία στο σβέρκο» είπε ο κ. Παππάς αναφορικά με το μέχρι πρότινος αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο. Πρόσθεσε ότι με την ανακοίνωση των πέντε δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών «έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε» γιατί «η Πολιτεία ανακάμπτει», συγχαίροντας το ΕΣΡ για τη συμβολή του. Τόνισε δε ότι η Πολιτεία θα έχει το δικαίωμα να ανακαλεί τις άδειες όταν δεν τηρούνται τα νόμιμα, ενώ επανέλαβε πως τα έσοδα από την είσπραξη φόρων διαφήμισης από τα κανάλια ανέρχονται σε 148 εκατ. ευρώ,

Επιπλέον, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χτύπησε «καμπανάκι» προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με το περιεχόμενο και την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, η οποία θα πρέπει να συμβαδίζει με τις επιταγές του νόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς επέστησε την προσοχή στην ανάγκη τήρησης των κανόνων αντικειμενικότητας στην ενημέρωση, όπως επίσης και στην ισότιμη παρουσίαση των απόψεων, με δεδομένο πως πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και το φαινόμενο των fake news θα ενταθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter