O Παππάς χαιρέτισε την προσγείωση Μητσοτάκη στην πραγματικότητα για το Μακεδονικό

O Παππάς χαιρέτισε την προσγείωση Μητσοτάκη στην πραγματικότητα για το Μακεδονικό

Με αφορμή τις δηλώσεις του σλοβάκου ευρωβουλευτή – μέλος του ΕΛΚ, Έντουαρντ Κούκαν, που αποκάλυψε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δεν θα είναι εντελώς αρνητικός» για το ονοματολογικό, ο Ν. Παππάς χαιρέτισε την προσγείωση του προέδρου της ΝΔ στη διπλωματική πραγματικότητα.

«Ακούσαμε ότι ο αρχηγός σας δεν θα είναι απόλυτος στη λύση η οποία προκρίνεται για το όνομα» είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απαντώντας σε ερώτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση των ΕΛΤΑ και πρόσθεσε: «Μια μετακίνηση -σας μιλάω ειλικρινά- θα την χαιρετήσουμε. Μια μετακίνηση προς τις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς όπως αυτές έχουν διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια». Ο κ. Παππάς συμπέρανε πως με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα προσγειωθεί και με το ζήτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος και της καθαρής εξόδου. «Θα αφήσουμε τον πανδάμοτορα χρόνο να σας φέρει και να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να ασκείτε την κριτική σας με βάση αυτά που πραγματικά συμβαίνουν» κατέληξε ως προς το ονοματολογικό.

Από την πλευρά της, η κ. Ασημακοπούλου επαλήθευσε άθελά της τον σλοβάκο ευροβουλευτή, απαντώντας στον κ. Παππά ότι απομόνωσε μία φράση και με βάση αυτή έβγαλε πολιτικά συμπεράσματα. «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος στο ΕΛΚ» είπε και συμπλήρωσε πως «αν δεν θέλετε να καταλάβετε την καθαρή θέση είναι δικό σας πρόβλημα».

«Περίπου 100 εκατ. στα ΕΛΤΑ»

Ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις οφειλές των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ και όχι μόνο, ο υπουργός τόνισε πως έχουν αποδεσμευτεί 45 εκατ. ευρώ και το προσεχές διάστημα το ποσό αυτό θα αγγίξει περίπου τα 100 εκατ. ευρώ προκειμένου τα ΕΛΤΑ να διαχειριστούν τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις τους, αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες στη διοίκηση του οργανισμού για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πολίτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter