Ο Πικραμμένος «ξέχασε» πως τα χρήματα στη Novartis πήγαιναν μέσω ΕΟΠΥΥ

Ο Πικραμμένος «ξέχασε» πως τα χρήματα στη Novartis πήγαιναν μέσω ΕΟΠΥΥ

«Περίεργη» στην καλύτερη περίπτωση -αλλά καθόλου αφελής- ήταν η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, κατά τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή στη Βουλή όσον αφορά τις χρηματικές καταβολές επί της πρωθυπουργίας του στην Novartis.

O κ. Πικραμμένος είπε χαρακτηριστικά πως ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα στη Novartis αλλά μόνον στον ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς «αόριστους», «συκοφαντικούς» και «αποκύημα της δημιουργικής φαντασίας του μάρτυρα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πικραμμένος:

«Για έναν πολύ απλό λόγο. Επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας ή οποιοδήποτε άλλο όργανο της τότε υπηρεσιακής κυβέρνησης χρήματα ούτε στην συγκεκριμένη εταιρεία ούτε και σε κάποια άλλη φαρμακευτική. Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Τα χρήματα αυτά τα δώσαμε σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον νόμο και πάντα στο πλαίσιο του ψηφισθέντος προϋπολογισμού».

«Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Nοvartis», συμπλήρωσε.

Μόνον που ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είναι άτομο χωρίς εμπειρία, αλλά έμπειρος δικαστικός, απέφυγε να πει πως δεν δίνει ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση τα χρήματα στις εταιρείες.

Τα χρήματα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ καταβάλει τα ποσά στις εταιρείες.

Επομένως, θα ήταν καλύτερο για τον κ. Πικραμμένο να απαντήσει απευθείας στον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, o οποίος αφού εξηγεί τη διαδικασία με τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει (στο τέλος του βίντεο) πως ο (τότε) πρωθυπουργός  Παναγιώτης Πικραμμένος ασχολείται προσωπικά με τα θέματα αυτά, των φαρμάκων, και για ουσιαστικούς λόγους, όχι μόνον για πολιτικούς…

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, που είχε δημοσιεύσει το Documento, ο τότε Αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, εξομολογείται σε συνάντηση στελεχών την ύπαρξη φιλικών προσώπων στην πολιτική με κύριο τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο στον οποίο αποδίδει ιδιαίτερη σχέση. Ο Φρουζής εξηγεί στα στελέχη της Novartis την κερδοφόρα θέση της εταιρείας και τους ζητά να μην επικοινωνούν προς τα έξω την επιτυχία.

Μάλλον δύσκολο ο κ. Πικραμμένος να μην ξέρει την διαδικασία και να μην έχει δει το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter