Ο «Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση», στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Ο «Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση», στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Ο «Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση» δεν είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι εστί καλό Χόλυγουντ αλλά και η ιδανική αφορμή για να εξερευνήσουμε τους πιθήκους που άφησαν το στίγμα τους στη μεγάλη οθόνη: από την Τσίτα του Ταρζάν έως τον ερωτευμένο Κινγκ Κονγκ.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς με αφορμή τις πρόσφατες εμφανίσεις του στην Ελλάδα μίλησε στον Γιάννη Παπαϊωάννου για τη σημασία της μουσικής («φυσικά και η μουσική δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»!) αλλά τόνισε την ικανότητα της να «μπορεί να χτίσει έναν όμορφο δρόμο τον οποίο μπορούμε να διαβούμε όλοι φωτισμένοι από τη χάρη της».

Μεγάλο ειδικό αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά- φαινόμενο «Game of Thrones» που στις 16 Ιουλίου ξεκινά ο έβδομος κύκλος της από τη Nova. Όλοι οι χαρακτήρες από την πρώτη κιόλας σεζόν μέχρι σήμερα καθώς και τα σημαντικότερα γεγονότα που θα παρακολουθήσουμε στα νέα επεισόδια.

Ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Ρος Ντέιλι στη συνέντευξη του στη Μαρίνα Αγγελάκη αναφέρεται στην παραδοσιακή μουσική, θυμάται εικόνες από το παρελθόν του και σταχυολογεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιλέξει την Κρήτη για τόπο μόνιμης διαμονής του.

Η Στεφανία Γουλιώτη μιλάει στη Στέλλα Χαραμή για την πρόκληση του Κύκλωπα» του Ευριπίδη που θα παιχτεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και αναφέρει πόσο σημαντικό είναι για εκείνη και την προσωπική ζωή της να κρατά αποστάσεις από τους θεατρικούς ρόλους της.

Η Μαρία Κουτσομάλλη, Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης με τίτλο «Με τα χρώματα του λόγου και το λόγο των χρωμάτων» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο, μιλά στη Νόρα Μολυβιάτη για τον μεγάλο υπερρεαλιστή ζωγράφο και μείζονα εκπρόσωπο της γενιάς του ’30 Νίκο Εγγονόπουλο.

Οδοιπορικό του Νίκου Σερβετά στα δύο χωριά της Θράκης που ζουν οι Αφροέλληνες. Πρόκειται για 50-100 οικογένειες που ζουν τα τελευταία 250 χρόνια σε δύο χωριά του Δέλτα του Νέστου και είναι Ελληνες πολίτες που αποτελούν μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η Ολγα Μπατή περιγράφει την δική της Μύκονο. Πέρα από τον θόρυβο του γκλάμουρ και του lifestyle βρίσκεται ένα νησί που πάντα θα γοητεύεται από τους ψίθυρους του παράλογου μελτεμιού και θα περιμένει να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια όσων έχουν διάθεση να την ανακαλύψουν.

Η Κατερίνα Μαγείρου αναλύει το έργο «Εντύπωση, ανατολή ηλίου» του Κλοντ Μονέ που αποτέλεσε το σύμβολο της γέννησης ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα στην ιστορία της τέχνης, του ιμπρεσιονισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter