Ο πληθωρισμός επιστρέφει στην Ευρωζώνη σύμφωνα με την Bundesbank

Ο πληθωρισμός επιστρέφει στην Ευρωζώνη σύμφωνα με την Bundesbank

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πιθανόν να είναι σημαντικά υψηλότερος το 2017 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αλλά και πάλι θα υποχωρήσει προς το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, υποστηρίζοντας ότι παραμένει κατάλληλη η διευκολυντική νομισματική πολιτική.

«Με την προϋπόθεση ότι οι τιμές πετρελαίου δεν θα αυξηθούν περαιτέρω…. ο πληθωρισμός φέτος είναι πιθανόν να ξεπεράσει αρκετά τις μέχρι στιγμής προβλέψεις. Για την Γερμανία, αναμένεται μια ανοδική αναθεώρηση περίπου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και ίσως αυτό να ισχύσει για το σύνολο της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Βάιντμαν στην Λιουμπλιάνα σε ομιλία του στην κεντρική τράπεζα της Σλοβενίας.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία:

Περαιτέρω αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επίπεδα μόλις κάτω του 2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι τιμές καταναλωτή, σε εναρμονισμένη βάση προκειμένου να είναι συγκρίσιμες με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυξήθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια βάση ύστερα από αύξηση 1,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ετήσια βάση από τον Αύγουστο του 2012, που ξεπέρασε οριακά τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για αύξηση κατά 2,1%.

Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο 2,2% από το 1,9% τον Ιανουάριο.

Οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και το υψηλότερο κόστος των τροφίμων αποτέλεσαν και πάλι τους βασικότερους παράγοντες για τη συνολική αύξηση του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επιμέρους, μη εναρμονισμένα, στοιχεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter