Ο Πορτογάλος Περέιρα νέο αφεντικό στην ΚΕΔ

Ο Πορτογάλος Περέιρα νέο αφεντικό στην ΚΕΔ

Ο νέος ξένος αρχιδιαιτητής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι αυτή τη φορά από την Πορτογαλία και όχι από την Σκωτία. Ονομάζεται Βίτορ Μέλο Περέιρα και όχι… Χιου Ντάλας!

Ο Περέιρα ανέλαβε κι επίσημα σήμερα επικεφαλής της ΚΕΔ με αυξημένες αρμοδιότητες και με όσα δήλωσε κατά την παρουσίασή του, ο απεσταλμένος της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, ο Πορτογάλος θα έχει την ευθύνη και των ορισμών των διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του…

«Η FIFA ανέλαβε την ηγεσία για να διορθώσει κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Βασάλο και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε κανέναν αλλά για να στηρίξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανέλαβα από τον κ. Κουτσοκούμνη το Μάιο με ένα κοινό σχέδιο δράσης για λύσεις. Μια από τις αποφάσεις ήταν ο ορισμός του κ. Περέιρα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών. Μια από τις αλλαγές του καταστατικού ήταν ότι πλέον τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ δεν μπορούν να είναι μέλη της διαιτησίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, πρέπει να σταματήσει η πίεση προς την επιτροπή διαιτησίας, είναι ο μόνος τρόπος. Η νέα ομάδα θα εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει επαγγελματισμός και θα είναι έτοιμοι ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά. Θα πρέπει να αφήσουμε τους διαιτητές να είναι ελεύθεροι να παίξουν να λειτουργούν σε καλό περιβάλλον και όχι σε περιβάλλον με παράλογους ισχυρισμούς. Έχουμε πλήρη πίστη στη νέα ΚΕΔ. Έχουμε πίστη στον άνθρωπο που θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των διαιτητών. Ο νέος κανονισμός διαιτησίας είναι ευέλικτος. Χαίρομαι που κάνετε τη δουλειά σας αλλά θέλω να μπούμε όλοι πίσω από την διαιτησία. Είναι προφανώς μια ελεύθερη χώρα η Ελλάδα και η δημοκρατία θα νικήσει. Η FIFA και η UEFA δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα»

Ο απεσταλμένος της FIFA είπε ακόμη ότι «αισθανόμαστε ότι οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης δουλεύουν κάτω από πίεση. Θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα άσχημα. Η φιλοσοφία είναι να υπάρχει επέκταση της επιτροπής. Εμείς θέλαμε να έρθει εδώ ο κ. Περέιρα να δει να αναλύσει και στο τέλος να επιλύσει τα προβλήματα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ. Όλοι θέλουν αποτελέσματα και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα έχουμε. Ο κ. Περέιρα έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα διαιτησίας. Είναι ακέραιος και σωστός. Έχει σαφείς στόχους στο μυαλό του. Ξέρει ποιες πόρτες πρέπει να ανοίξει και ποιες να κλείσει. Έχω ακούσει πολλές θεωρίες συνομωσίας στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή αν είναι επινοήσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Περέιρα δεν θα γίνεται κατάργηση της εξουσίας των αποφάσεων. Πρέπει να μας δώσετε χρόνο».

Για το video assistant referee είπε: «Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε με την λίγκα. Το VAR είναι σε πειραματικό στάδιο. Το είδαμε στο συνομοσπονδιών αλλά είναι θέματα που πρέπει να λυθούν. Στην επικείμενη σεζόν 20 χώρες θα το χρησιμοποιήσουν σε όλο τον κόσμο. Είναι αρκετοί περιορισμοί που θα πρέπει να λυθούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις. Τα γήπεδα εδώ θέλουν πολλή δουλειά για να δουλέψει το VAR. Από τους 14 παρόχους μόνο 7 έχουν τεσταριστεί από τη FIFA και ένα άλλο θέμα είναι αν θα υπάρξει ένα κέντρο διαχείρισης του VAR. Μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά και το θέμα των διαιτητών θα στείλουμε άνθρωπο για να κάνει μια παρουσίαση ώστε να γνωρίζουν ο ομάδες αλλά και η κυβέρνηση τι ακριβώς χρειαζόμαστε ώστε να υποστηριχτεί τεχνικά το VAR. Αυτό είναι το τεχνικό κομμάτι αλλά υπάρχει και το κομμάτι της εκπαίδευσης καθώς πρέπει να εκπαιδευτούν τα άτομα που θα το χειρίζονται. Αν όλα αυτά συμβούν ίσως από την επόμενη χρόνια να μπορούμε να το έχουμε. Η FIFA πάντως θα ήθελε να εφαρμοστεί το VAR στην Ελλάδα». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter