O Πούτιν κατέθεσε στεφάνι – Η φωτογραφία του βομβιστή – Νέο βίντεο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη (Photos και Video)

O Πούτιν κατέθεσε στεφάνι – Η φωτογραφία του βομβιστή – Νέο βίντεο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη (Photos και Video)

Στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας στην Αγία Πετρούπολη κατέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πένθος σε όλη την πόλη. Δύο εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα που η αστυνομία πιστεύει ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση στο μετρό.

Ένα πολύ σκληρό βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική έκρηξη δείχνει τον κόσμο που γλίτωσε να προσπαθεί να βγει από το βαγόνι-φέρετρο. Οι νεκροί ανέβηκαν στους 11

Προσοχή σκληρές εικόνες

https://twitter.com/NovostiDamask/status/848916642394513408

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Στη δημοσιότητα και η φωτογραφία ενός εκρηκτικού μηχανισμού που εξουδετερώθηκε. Σύμφωνα με αυτά η φωτογραφία προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό.

Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν δύο εντάλματα έρευνας σε βάρος δύο ανθρώπων, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκησαν στην πολύνεκρη έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Δύο άνθρωποι αναζητούνται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίασαν την επίθεση, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος ότι τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό του μετρό «Πλόστσαντ Ρεβολούτσι», επισήμανε η πηγή στο Interfax.

 Όσον αφορά τους νεκρούς, άλλες πηγές κάνουν λόγο για δέκα και άλλες για 9 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε πενήντα και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τον σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης όπου σημειώθηκε νωρίτερα μια βομβιστική επίθεση η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και απέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, μετέδωσε ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

«Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης συνιστά τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα

Το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV “Πέμπτο Κανάλι”, δημοσίευσε, στην σελίδα του στο Twitter φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίσθηκε στη στάση του μετρό “Πλόσαντ Βαστάνια” της Αγίας Πετρούπολης και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

https://twitter.com/NovostiDamask/status/848906926230454273

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αγίας Πετρούπολης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες οι τραυματίες ανέρχονται σε πενήντα, ενώ όπως αναφέρεται οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης παραμένουν κλειστοί.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».

Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως «με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές” και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα «αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές», ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν λεπτομερώς την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.

Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά την έκρηξη που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που ειχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι “λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας” και πως η “διοικηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο”.

Πούτιν: Συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη για το 4ο φόρουμ περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. “Δυστυχώς θα ξεκινήσουμε αυτήν τη συνάντησή μας με αυτό το τραγικό γεγονός. Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, θα τα καθορίσει η έρευνα”, είπε ο Πούτιν στην αρχή των συνομιλιών του με τον Λουκασένκο.

“Ασφαλώς εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες: να επρόκειτο για δυστύχημα, για εγκληματική ενέργεια και, κυρίως, για τρομοκρατική επίθεση”, πρόσθεσε.

Ιδιωτικές εταιρείες μεταφέρουν δωρεάν τους πολίτες

Ιδιωτικές εταιρείες ταξί της Αγίας Πετρούπολης προσφέρθηκαν να μεταφέρουν δωρεάν του συμπολίτες τους που βρίσκονταν στο μετρό της πόλης κατά την έκρηξη, όπως και να τους παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια για την μετακίνηση τους.

Οι εταιρείες απευθύνθηκαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, στην Αρμόδια Επιτροπή Συγκοινωνιών της Αγίας Πετρούπολης.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις LIVE:

https://twitter.com/cnn_russian/status/848869198558363650

https://www.youtube.com/watch?v=zAVt1H13jJg

Теракт Питер 03.04.2017 Технологический институт

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter