Ο Πούτιν τερματίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία

Ο Πούτιν τερματίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία

Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στην Συρία φθάνουν στο τέλος τους, ενώ χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της τριμερούς συνάντησης Ρωσία, Τουρκίας, Ιράν που πραγματοποιείται στο Σότσι.

Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι τρομοκράτες στην Συρία έχουν υποστεί πραγματικά ένα καθοριστικό πλήγμα και «εμφανίσθηκε μια πραγματική ευκαιρία να τεθεί τέλος στον πολυετή εμφύλιο πόλεμο».

Ρωσία: Η τριμερής συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας της Τουρκίας και του Ιράν στο Σότσι επικεντρώθηκε στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί, στις συνομιλίες που είχαν σήμερα στο Σότσι στις οποίες παρευρίσκοντο οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των τριών χωρών, επικεντρώθηκαν στην πολιτική διευθέτησης της κρίσης στην Συρία μετά το τέλος των εχθροπραξιών, στη σημασία του πολιτικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών περιλαμβανομένης και της συριακής κυβέρνησης, αλλά και στις προοπτικές ανοικοδόμησης της Συρίας μετά τις τεράστιες καταστοφές που έχει υποστεί η χώρα κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Πούτιν: η πολιτική διευθέτηση στην Συρία απαιτεί συμβιβασμούς απ’ όλες τις πλευρές

Ο Πούτιν εξήρε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρόεδροι της Τουρκίας και του Ιράν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστανά, λέγοντας ότι χωρίς τη συμμετοχή τους θα ήταν αδύνατη η πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία. Τονίζοντας ότι η κρίση στην Συρία έχει εισέλθει σε «νέα φάση» όπως και ότι «ο συριακός λαός θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του», επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι απλή και θα απαιτηθεί να γίνουν συμβιβασμοί απ όλες τις πλευρές περιλαμβανομένης και της συριακής κυβέρνησης». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η Ρωσία το Ιράν και η Τουρκία, θα καταβάλλου τις μέγιστες προσπάθειες ώστε η διαδικασία αυτή να είναι παραγωγική».

Ο Ρώσος πρόεδρος, πρότεινε στους συνομιλητές του να διατυπώσουν από κοινού ένα συνολικό πρόγραμμα ανοικοδόμησης της Συρίας, μετά τον τερματισμό του πολέμου, δεδομένων «των καταστροφών που έχει υποστεί σε τεράστια κλίμακα η χώρα».

Ροχανί: ανοίγεται μια νέα προοπτική για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, τονίζοντας έχει καταστραφεί η βασική δομή του «ισλαμικού Κράτους» επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες και των τριών χωρών πρέπει να επικεντρωθούν στο να εξαλειφθούν και οι τελευταίες εστίες των τρομοκρατών ώστε να ετοιμασθεί το έδαφος για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία

Αναφερόμενος στην ξένη στρατιωτική παρουσία στην Συρία, ο Ροχανί είπε ότι πρέπει να τερματισθεί, να υπάρχει στην χώρα μετά πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο Σότσι ότι σήμερα ανοίγεται μια νέα προοπτική για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία, επισημαίνοντας ότι για να επιτύχει τους στόχους του το Κογκρέσο εθνικού διαλόγου στην Συρία θα απαιτηθεί ο συντονισμός των θέσεων της Μόσχας, Άγκυρας και Τεχεράνης σε όλα τα επίπεδα.

Ερντογάν: Πολιτική λύση, αποδεκτή από τον συριακό λαό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση που έχει ως θέμα την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία είπε ότι είναι σημαντική για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα αυτή, όπως και για να τεθεί τέλος σε μια τραγωδία που συνεχίζεται επί χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τουρκίας όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας μια θετικής πρωτοβουλίας που υπήρξε χάρη στην τριμερής συνεργασία Ρωσίας Ιράν και Τουρκίας για την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία.

Ο Ενρτογάν είπε επίσης ότι είναι αναγκαίο όλες οι πλευρές να συμβάλλουν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης που θα είναι αποδεκτή από τον συριακό λαό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter