Ο πρόεδρος της Novartis και μια φωτογραφία καρφώνουν τον Σαμαρά, σήμερα στο Documento – Μαζί το Docville, το HOTDOC History και το docAuto

Ο πρόεδρος της Novartis και μια φωτογραφία καρφώνουν τον Σαμαρά, σήμερα στο Documento – Μαζί το Docville, το HOTDOC History και το docAuto

Ο πρόεδρος της Novartis και μια φωτογραφία καρφώνουν τον Σαμαρά. Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφάνιζε ως συναντήσεις για το success story τις απαιτήσεις 14 πολυεθνικών.

Μπήκαμε στις αποθήκες της διαπλοκής. Μαϊμού πανδημία, καραμπινάτη κλοπή εκατομμυρίων ευρώ. Ποιους υπουργούς δείχνει νέα δικογραφία για τα 600.000 ληγμένα αντιικά που παραγγέλθηκαν από το 2005 μέχρι το 2009.

Υπόθεση ναρκόπλοιου. Τα εμβάσματα που έκαψαν τον Μαρινάκη για το «Noor 1». Σε αναμονή στοιχείων από ΗΠΑ για νέα εμβάσματα 8 εκατομμυρίων. Αμήχανη και άλαλη η Νέα Δημοκρατία για τις διώξεις στον εφοπλιστή. Ολυμπιακός και Νότιγχαμ Φόρεστ στη δίνη του ναρκόπλοιου.

Εισαγγελέας ξεσκονίζει την Τράπεζα της Ελλάδος. Εξονυχιστικός έλεγχος για το σύνολο των φορολογικών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας.

Αύξηση κατώτατου μισθού με νόμο τον Αύγουστο. Τι αλλαγές προβλέπονται στο αναπτυξιακό σχέδιο.

ΗΠΑ. Ξεχείλισε η οργή των εφήβων κατά της οπλοκατοχής. Το πιο ελπιδοφόρο μαζικό κίνημα των τελευταίων ετών στη Δύση είναι το March for Our Lives.

Σκοπιανό. Σταθερά βήματα, σταθερές διαφωνίες. Μετά το Πάσχα νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς. Τι προτείνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις. 

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλάει αποκλειστικά στο Docville

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ σε συνέντευξη του στο Documento και τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει για τις προκλήσεις του «Ready Player One» και φωτίζει άγνωστες πτυχές κλασικών του ταινιών.

Ο Ερρίκος Λίτσης μια εμβληματική φιγούρα του νέου ελληνικού σινεμά και θεάτρου αναφέρει στη Στέλλα Χαραμή την άποψη του για την μέχρι στιγμής προσωπική καριέρα του: «Αισθάνομαι λαθροδιάσημος».

O Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου δίνει συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου και καταρρίπτει το στερεότυπο του επιστήμονα-συγγραφέα.

Προτάσεις δραστηριοτήτων για παιδιά που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τι βρίσκεται στον ουρανό σε ένα ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη που γίνεται με αφορμή εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

-Παρουσίαση ενός ειδικού ενθέτου για το παιδικό βιβλίο γύρω από τη σχέση παιδιού και αστρονομίας αλλά και προτάσεις για τις διακοπές των λιλιπούτειων αναγνωστών με μερικές από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων.

Λουκουδομαχίες στο γευστικό crash test της εβδομάδας με την Ηλέκτρα Ζαργάνη να προσπαθεί να αντισταθεί στα σιρόπια!

-Η Στέγη μας συστήνει τους κήπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και παρουσιάζει τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος «ΓΕΩμετρίες». Η Κωνσταντίνα Σουλιώτη, υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής σε συνέντευξη της στην Αφροδίτη Ερμίδη δίνει τις λεπτομέρειες.

-Στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» ο μουσικός Στέλιος Μπερμπέρης νιώθει άβολα με την Πόλη που τη λατρεύει αλλά «δυστυχώς η κοινωνία της δυσκολεύεται να δεχτεί τη διαφορετικότητα». 

Γκαγκάριν. Ο Ίκαρος του Διαστήματος

Η διαστημική πτήση που πραγματοποίησε ο Γιούρι Γκαγκάριν στις 16 Απριλίου 1961 ήταν ίσως το σημαντικότερο – μη πολεμικό – γεγονός του 20ου αιώνα καθώς απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τα δεσμά της γήινης βαρύτητας. Ανοιγε μια νέα εποχή στην Ιστορία των ανθρώπινων εξερευνήσεων, αυτή τη φορά στο αχανές και μυστηριώδες Διάστημα. Με άπειρους κινδύνους και με μια τεχνολογία που δοκιμαζόταν για πρώτη φορά.

Στο τεύχος παρακολουθούμε τα βήματα του Σοβιετικού κοσμοναύτη από μαθητή, μεταλλεργάτη, πιλότο και τελικά ως τον εκλεκτό που θα επάνδρωνε το «Βόστοκ». Αντιπροσώπευε μια ζωντανή απόδειξη πως στη σοβιετική κοινωνία δεν υπήρχαν ταξικοί φραγμοί στην εξέλιξη.

Αναζητούμε στο «παρασκήνιο» τον μέντορα του Γκαγκάριν, τον εγκέφαλο του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, τον Σεργκέι Κορολιόφ ο οποίος κρατήθηκε στην αφάνεια γιατί παλιότερα είχε φυλακιστεί για 4 χρόνια με την άδικη κατηγορία του σαμποτάζ. Ο Κορολιόφ επέλεξε τον Γκαγκάριν – πέρα από την κλίση στα Μαθηματικά και τη Μηχανική – για τα ρεφλέξ και το χιούμορ του. Το τελευταίο στάθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τις επαφές τους με τους Δυτικούς δημοσιογράφους στους οποίους ασκούσε ιδιαίτερη γοητεία.

Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία πως – πέρα από το καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον – η κούρσα του Διαστήματος εμπεριείχε έντονα στοιχεία πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ καθώς βρισκόμασταν στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Το σόκ στη Δύση ήταν τεράστιο. Ο αμερικανικός Τύπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Γιατί τον εκτόξευσαν πρώτοι οι κόκκινοι;». Ο πρόεδρος Κένεντι απέσπασε από το Κογκρέσο τα απαραίτητα κονδύλια και κήρυξε την αμερικανική αντεπίθεση. Μια αντεπίθεση που απέφερε την προσελήνωση του Apollo 11 στις 20 Ιουλίου 1969.

Τέλος ξαναθυμόμαστε – με μια δόση χιούμορ – το πέρασμα του Γκαγκάριν από την Ελλάδα το 1962 που τόσες αναταράξεις και φοβικά σύνδρομα προκάλεσε στην ελληνική δεξιά.

Πόλη και αυτοκίνητο

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για το πώς μπορεί το αυτοκίνητο να υπάρχει σε μια πόλη αλλά και για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Τα πιο ιδιαίτερα νέα μοντέλα από την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και ποια αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν χωρίς οδηγό.

Η αρχιτέκτονας Τίνα Κέτνερ από το σχεδιαστικό τμήμα του Groupe Renault, μας παρουσιάζει δύο μοντέλα που συνδέουν κίνηση και διαμονή στην πόλη.

Θυμόμαστε ιστορίες (καλές και κακές) από τα πρώτα οχήματα στην Αθήνα.

Και ακόμη:

Τα πέντε καλύτερα κινηματογραφικά κυνηγητά σε δρόμους πόλεων. Από το Σικάγο έως το Παρίσι και τον Πειραιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter