O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «τα μαζεύει»: Μόνον FYROM αναγνωρίζουμε

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «τα μαζεύει»: Μόνον FYROM αναγνωρίζουμε

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Με ανακοίνωσή του ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, απαντά στην επιστολή διαμαρτυρίας του αντιπροέδρου Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία μεταδίδουν παλαιότερες δηλώσεις του όπου αναφερόταν στα Σκόπια ως «Μακεδονία». Στις ίδιες δηλώσεις του, είχε αποκαλέσει τον Μεγάλο Αλέξανδρο και τον Φίλιππο ως… Σκοπιανούς.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM).

Όλη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio TAJANI

Από το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση :

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter