Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών για διαφθορά

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών για διαφθορά

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδικάσθηκε σήμερα σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών από δικαστήριο κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κάτι που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το κόμμα του πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου.

Ο Σαρίφ, ο οποίος απουσίαζε από την ακροαματική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, «καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και σε πρόστιμο οκτώ εκατομμυρίων λιρών» (10 εκατ. δολάρια) σε μια υπόθεση που αφορά την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, δήλωσε ο συνήγορός του, ο Μοχάμαντ Ορανγκζέμπ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σαρντάρ Μουζάφαρ Αμπάς, το δικαστήριο διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κατάσχει τα εν λόγω διαμερίσματα.

Τρία από τα τέσσερα παιδιά του Σαρίφ ήταν επίσης κατηγορούμενοι στην υπόθεση των διαμερισμάτων, μεταξύ των οποίων η κόρη του, η Μαριάμ Σαρίφ, που θεωρείται πολιτική διάδοχός του. Αυτή η τελευταία καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 7 ετών.

Ο Σαρίφ και η κόρη του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, στο προσκέφαλο της συζύγου του Σαρίφ, της Καλσούμ, η οποία πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται σε κώμα αφού υπέστη τον περασμένο μήνα καρδιακή προσβολή.

Τον Ιούλιο 2017 το πακιστανικό Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε πρόωρα τέλος στην τρίτη πρωθυπουργική θητεία του Ναουάζ Σαρίφ, μετά τις αποκαλύψεις για τα πολυτελή ακίνητα που κατείχε η οικογένειά του μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Η πακιστανική δικαιοσύνη απαγόρευσε στη συνέχεια στον Σαρίφ να ηγείται του κόμματός του, του PML-N, και του απαγόρευσε ισοβίως να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εκλογές. Οι δικοί του αρνούνται πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα και αφήνουν να εννοηθεί πως ο Ναουάζ Σαρίφ είναι θύμα συνωμοσίας που εξυφάνθηκε από τον ισχυρό πακιστανικό στρατό.

Το κόμμα PML-N, του οποίου ηγείται τώρα ο αδελφός του, ο Σαχμπάζ Σαρίφ, είναι ένα από τα κύρια κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουλίου. Ο κύριος αντίπαλός του είναι το PTI, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ιμράν Καν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter