Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε την αίθουσα στην Φιλοσοφική Σχολή (Photo)

Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε την αίθουσα στην Φιλοσοφική Σχολή (Photo)

Χάος επικρατεί από το πρωί στην Φιλοσοφική Σχολή μεταξύ καθηγητών και φοιτητών που δηλώνουν μέλη του Ρουβίκωνα οι οποίοι προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την αίθουσα 516 μετά την πρωινή «έξωση» που τους έκαναν οι καθηγητές. 

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί οι καθηγητές  ανακατέλαβαν την αίθουσα 516 που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας για να στήσει τα γραφεία του. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ ανέφερε πως «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο φοιτητές μέλη του Ρουβίκωνα που προσπάθησαν να σπάσουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν σχηματίσει πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Τελικά, μετά τη 1 το μεσημέρι ο Ρουβίκωνας μπήκε και πάλι στο γραφείο 516 αφού πρώτα επικράτησε ένταση.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ συνοδεύτηκε νωρίτερα από δυο φωτογραφίες με καθηγητές του πανεπιστημίου οι οποίοι στέκονται με πανό έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής

Υπενθυμίζεται ότι Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Εχθές μάλιστα απηύθυναν κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που τα… παίρνουν ή που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα απευθύνει μέσω Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter