Ο Σαμαράς αρνείται να καταθέσει στην Προανακριτική για τη Novartis

Ο Σαμαράς αρνείται να καταθέσει στην Προανακριτική για τη Novartis

Νέα κίνηση «εντυπωσιασμού» του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος αρνείται να «θυμηθεί» μετά τον καταιγισμό νέων στοιχείων στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν θα πάει να καταθέσει στην Προανακριτική, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να εκφέρει την άποψή του. 

Και ενώ ο ίδιος επαναλαμβάνει τα περί σκευωρίας το παζλ συμπληρώνεται καθημερινά. Όπως προκύπτει ο Άδωνις Γεωργιάδης έπαιρνε απ’ ευθείας εντολές από τη Novartis, τις οποίες μετέτρεπε σε νόμους του κράτους, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συμπεριλάβει ως πρωθυπουργός στην ομάδα των συμβούλων του στελέχη της φαρμακευτικής, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στη Βουλή αρνήθηκε  κάθε σχέση με την εταιρία, ήταν έμμισθος σύμβουλός της.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με ακόμη εννέα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis δεν επιθυμεί να καταθέσει στην Ειδική Επιτροπή γιατί, όπως λέει, πρόκειται για σκευωρία που οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία.

Εναντίον αυτής άλλωστε, της γελοίας συμμορίας, όπως την χαρακτηρίζει, κατέθεσε και μήνυση πριν λίγο καιρό.

Ο ίδιος πάντως ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει και να… θυμηθεί για μια σειρά νέων στοιχείων που έρχονται στη δημοσιότητα μεταξύ των οποίων και για το ιδιόχειρο σημείωμά του πρώην πρωθυπουργού στον Κωνσταντίνο Φρουζή (τον ισχυρό άνδρα της Novartis), που περιλαμβανόταν στα στοιχεία που διαβίβασε η εισαγγελία

Η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού:

«Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.

Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter