Ο σερ Τιμ Μπάροου, νέος πρέσβης της Μ.Βρετανίας στην ΕΕ

Ο σερ Τιμ Μπάροου, νέος πρέσβης της Μ.Βρετανίας στην ΕΕ

Ο σερ Τιμ Μπάροου, διπλωμάτης καριέρας και πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στις Βρυξέλλες, θα οριστεί ως νέος πρέσβης του Λονδίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σερ Τιμ θα αντικαταστήσει τον πολύπειρο σερ Άιβαν Ρότζερς, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά χθες Τρίτη, λίγους μόνο μήνες πριν η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιήσει επίσημα τη διαδικασία του Brexit.

Η ταχεία εύρεση αντικαταστάτη για τον σερ Άιβαν ουσιαστικά αντανακλά τη σημασία της υπόθεσης, καθώς το Λονδίνο ετοιμάζεται για το δύσκολο και πιθανώς χρονοβόρο διαζύγιο με την ενωμένη Ευρώπη.

Ο παραιτηθείς πρεσβευτής φέρεται να είχε έλθει σε ρήξη με μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς πίστευε ότι το Λονδίνο δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προειδοποιήσεις του για το βαθμό δυσκολίας της επικείμενης διαπραγμάτευσης για το Brexit.

Σύμφωνα με διαρροές, το περιβάλλον του σερ Άιβαν εκτιμούσε πως η εμπορική συμφωνία για τη μετά-Brexit σχέση ανάμεσα σε Βρετανία και Ε.Ε. μπορεί να απαιτούσε δέκα χρόνια διαπραγμάτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter