Ο σκληρός δίσκος θα λύσει τον γρίφο του ΕΠΟ-gate

Ο σκληρός δίσκος θα λύσει τον γρίφο του ΕΠΟ-gate

Η υπερπαραγωγή της ποδοσφαιρικής εκδοχής του «Big Brother» είχε στηθεί στο Πάρκο Γουδή και στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας στον Αγιο Κοσμά.

Πρωταγωνιστές της θλιβερής ιστορίας, χωρίς να το γνωρίζουν, ήταν παράγοντες και στελέχη της ΕΠΟ και πιθανότατα οι πέντε τελευταίοι ομοσπονδιακοί προπονητές (Σάντος, Ρανιέρι, Μαρκαριάν, Τσάνας, Σκίμπε), καθώς και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Κάμερες και μικρόφωνα είχαν εγκατασταθεί ακόμη και στα αποδυτήρια της εθνικής και ο εγκέφαλος που το σχεδίασε μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται… live από το κινητό του τηλέφωνο για το τι συζητούσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής με τους διεθνείς! Απίστευτο, σοκαριστικό, αλλά πέρα για πέρα πραγματικό.

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) ανακοινώθηκε ότι θα αποσταλούν «στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της ομοσπονδίας, στο Γουδί».

Νέα στοιχεία

Το Documento αποκαλύπτει νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση:

* Ο μηχανισμός καταγραφής (σκληρός δίσκος/καταγραφικό) έχει σταλεί στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και η διοίκηση της ΕΠΟ θα ενημερωθεί πότε στήθηκε χρονικά το ποδοσφαιρικό «Big Brother». Αυτό θα φανεί από τις πρώτες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον σκληρό δίσκο.

* Με τη βοήθεια ειδικών στην ομοσπονδία αναζητούν αυτόν που αγόρασε τον μηχανισμό καταγραφής. Ολα τα μηχανήματα αυτού του είδους έχουν σειριακό αριθμό που είναι μοναδικός. Αν έχει αναγραφεί σε τιμολόγιο αγοράς, θα βρεθεί και το πρόσωπο που τον απέκτησε. Στη συνέχεια, όλα τα άλλα είναι σχετικά εύκολα προκειμένου να βρεθεί ο ιθύνων νους που έστησε όλον αυτό τον μηχανισμό για να ελέγχει τα πάντα στην ΕΠΟ και την εθνική ομάδα.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε η εταιρεία σεκιούριτι και ασφάλειας με την οποία συνεργάζεται η ΕΠΟ. H ΠΔΕ περιμένει απαντήσεις από την Expertise Ιntegrated Solutions για όλα αυτά που βρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας και στον Αγιο Κοσμά. Υπεύθυνος της εταιρείας είναι ο Φίλιππος Παναγιώτου, ενώ ως υπεύθυνος ασφαλείας στην ομοσπονδία κυκλοφορεί ο πατέρας του Νίκος Παναγιώτου. Από την ΠΔΕ έψαξαν να δουν τι είδους εργασιακή σχέση έχει ο Ν. Παπαγιώτου με την ΕΠΟ, την οποία εκπροσωπούσε σε διάφορες συσκέψεις, αλλά δεν βρέθηκε να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση!

Ανθρωπος της εταιρείας σεκιούριτι υποστήριξε (Contra.gr) ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν επειδή δύο φορές άγνωστοι έσπασαν τις κλειδαριές και επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις, προφανώς για να κλέψουν. Ακόμη κι αν ισχύει αυτό, θα έπρεπε να τοποθετηθούν κάμερες εικόνας και όχι ήχου.

Ηχος και όχι εικόνα

Τα μικρόφωνα τοποθετήθηκαν προφανώς επειδή κάποιος ήθελε να ακούει τι συζητούσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές με τους βοηθούς τους ή τους διεθνείς. Αν οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί πριν από τέσσερα πέντε χρόνια, ο Φερνάντο Σάντος είχε κακές σχέσεις με τη διοίκηση Σαρρή και γι’ αυτό δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Επίσης, ένσταση υπήρξε και στις σχέσεις του Γιώργου Καραγκούνη ως τιμ μάνατζερ της εθνικής με τη διοίκηση της ΕΠΟ (τον έδιωξαν με εξώδικο). Ενδέχεται κάποιοι να ήθελαν να ξέρουν τι έλεγε ο «Κάρα» για το προεδρείο της ΕΠΟ.

«Είναι σοκαριστικό. Κάποιοι είχαν κάνει “Big Brother” την εθνική ομάδα βάζοντας κάμερες στο προπονητικό μας κέντρο. Είναι αδιανόητο και λυπηρό αυτό που συνέβη…» δήλωσε ο Γ. Καραγκούνης.

Στο προπονητικό κέντρο στον Αγιο Κοσμά έστελνε η διοίκηση της ομοσπονδίας με… δυσμενή μετάθεση τους υπαλλήλους με τους οποίους είχε πρόβλημα. Αυτό συνέβη με τη σύζυγο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, Ακριβή Δενδρινού, η οποία τελικά απολύθηκε τον Αύγουστο του 2015. «Δεν αποκλείεται να την παρακολουθούσαν, να είπε κάτι κι αυτό να το πλήρωσε» ανέφερε στο Documento πρώην μέλος του συμβουλίου της ΕΠΟ.

Δυσμενή μετάθεση πήρε και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά Γιώργος Στασινόπουλος, στο γραφείο του οποίου εντοπίστηκε ένα μικρόφωνο ήχου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter