Ο Σόιμπλε δηλώνει ικανοποιημένος από τον Ντάισελμπλουμ…

Ο Σόιμπλε δηλώνει ικανοποιημένος από τον Ντάισελμπλουμ…

Την ώρα που σύσσωμη σχεδόν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τα σχόλια του προέδρου του Eurogroup για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά την εργασία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Ντάισελμπλουμ υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης που έλαβαν οικονομική βοήθεια από την ΕΕ ξόδευαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες». Την παραίτησή του ζήτησαν ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ενώ τον άδειασε διπλωματικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Ντάισελμπλουμ είναι αποδεκτός ως πρόεδρος του Eurogroup, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε την Τετάρτη, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου : «Ο κ. Σόιμπλε εκτιμά παρά πολύ την εργασία του κ. Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup. Αναμένουμε, όσο καιρό αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, ότι θα έχουμε έναν πρόεδρο του Eurogroup σε πλήρη λειτουργία», είπε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν δίνω βαθμούς για το στυλ στις συνεντεύξεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter