Ο Σόιμπλε δίνει τη δική του εκδοχή για το Eurogroup του 2015

Ο Σόιμπλε δίνει τη δική του εκδοχή για το Eurogroup του 2015

Τη δική του εκδοχή για το κρίσιμο Eurogroup του 2015 δίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιγράφοντας πώς βίωσε ο ίδιος τα γεγονότα.

Εν είδει απολογισμού δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ο δημοσιογράφος της Bild τον ρωτά, ποια ήταν η πιο δραματική στιγμή τα τελευταία χρόνια που είναι υπ. Οικονομικών. «Πιθανότατα η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα έπρεπε να κλείσει τις τράπεζες» απαντά ο Σόιμπλε. 

«Εκείνη την αποφασιστική νύχτα τηλεφώνησα άπειρες φορές στην καγκελάριο.» «Επειδή θέλατε ένα Grexit;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος. 

«Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνούσαν ότι για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερος ο δρόμος εκτός ευρωζώνης» απαντά. «Πριν φύγω για τις Βρυξέλλες συμφωνήσαμε και με τον κύριο Γκάμπριελ (σσ: τότε ήταν υπουργός Οικονομίας). Σε εσωτερικές συνομιλίες έλεγε ότι ο Σόιμπλε έχει δίκιο. Αργότερα προς τα έξω όμως υποστήριξε το αντίθετο. Η κυρία Μέρκελ στάθμισε τελικά το θέμα βάζοντας σε πρωταρχική θέση την συνολική ευρωπαϊκή της ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς εκ των υστέρων να είναι ικανοποιημένος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται σε καλό δρόμο» τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

(Πηγή: Deutsche Welle)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter