Ο Σόιμπλε στέλνει μήνυμα στον Τραμπ

Ο Σόιμπλε στέλνει μήνυμα στον Τραμπ

Αναστάτωση προκάλεσαν στη Γερμανία –μεταξύ άλλων- οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για υπερφορολόγηση των εισαγωγών. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στέλνει «μήνυμα φιλίας» αλλά προειδοποιεί πως οι πολιτικές προστατευτισμού κάνει κακό μακροπρόθεσμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε προειδοποίηση στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους κινδύνους από τις εμπορικές πολιτικές προστατευτισμού, προσθέτοντας ότι οι προερχόμενες από τη Ρωσία «πλαστές ειδήσεις», όπως τις αποκάλεσε, ισοδυναμούν με πόλεμο προπαγάνδας.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη –και πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση (του Ντόναλντ Τραμπ) θα είναι μια κυβέρνηση φιλική προς την ανάπτυξη– πρέπει να είναι υπέρ των ανοικτών αγορών», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

«Ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, όμως είναι πάντα βλαβερός μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Σόιμπλε έδωσε τη συνέντευξη πριν από τη δημοσίευση μιας συνέντευξης του Τραμπ στη γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να επιβάλει δασμό 35% στα οχήματα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν απόπειρες επηρεασμού της πολιτικής μέσω πλαστών ειδήσεων, υπογραμμίζοντας την προβεβλημένη υπόθεση μιας μικρής Γερμανορωσίδας, για την οποία ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως απήχθη και βιάσθηκε από μετανάστες στο Βεροίνο, ένας ισχυρισμός που αργότερα απορρίφθηκε από τις γερμανικές αρχές.

«Μερικοί παραπλανώνται από πλαστές ειδήσεις της ρωσόφωνης, κρατικά χρηματοδοτούμενης και κατευθυνόμενης τηλεόρασης», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αυτό μόνο ως πόλεμος προπαγάνδας μπορεί να περιγραφεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter