Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά την κορυφή του παγκόσμιου τένις (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά την κορυφή του παγκόσμιου τένις  (video)

Tο παιδί-θαύμα του ελληνικού τένις το έκανε ξανά! Ο φοβερός και τρομερός Τσιτσιπάς έφερε «τούμπα» τον Κέβιν Άντερσον και μετά από tie break-θρίλερ στο 3ο σετ, πέρασε στον τελικό του Rogers Cup!

Το βράδυ της Κυριακής -ανήμερα των 20ων γενεθλίων του- θα διεκδικήσει τον τίτλο του Rogers Cup απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, που απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοφ.

«Ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος» έγραψε στην κάμερα μετά τη λήξη του αγώνα ο Τσιτσιπάς που κάνει περήφανη μια ολόκληρη χώρα, που βάζει ένα ολόκληρο άθλημα στα σπίτια μας. Σαν άλλος Νικ Γκάλης!

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός του Τσιτσιπά (είχε χάσει πριν λίγους μήνες στη Βαρκελώνη πάλι από τον Ναδάλ) και πρώτος… τόσο σημαντικός. Την ίδια στιγμή έχει εξασφαλίσει πως από την Δευτέρα θα είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν το σηκώσει στο Τορόντο θα βρεθεί στο Νο12.

Τα σετ: 6-7(4), 6-4, 7-6(7)

Τρελάθηκε με το τέλος του αγώνα, δεν το πίστευε!

Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο σετ, όπου κανείς εκ των δύο δεν έφτασε σε break point, είχαν σχεδόν παρόμοιους πόντους από winner και αβίαστα λάθη του αντιπάλου και… μοιραία οδηγήθηκαν στο tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 και 4-1, ωστόσο στη συνέχεια ο Άντερσον πήρε τους επόμενους έξι(!), με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει με 7-4 και να σοκάρει –δικαιολογημένα- τον Έλληνα τενίστα.

Ο τελευταίος, όμως, δεν έδειξε να πτοείται, ούτε να… αδειάζει από τον τρόπο που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Διότι σχεδόν με το καλημέρα του δεύτερου σετ «έσπασε» τον Νοτιοαφριακανό αντίπαλό του και προηγήθηκε με 2-1 στα γκέιμ! Ο Τσιτσιπάς ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και αισθάνθηκε πίεση μόνο στο όγδοο γκέιμ του δεύτερου σετ, όταν και χρειάστηκε να σώσει δύο break point για να παραμείνει σε θέση «αφεντικού». Κάπως έτσι, με καλό σέρβις, με ψυχραιμία στα μεγάλα ράλι και με ελάχιστα λάθη, κατάφερε να «κλείσει» το σετ και να ισοφαρίσει με 6-4!

Τα πάντα κρέμονταν σε μια… κλωστή. Ο Άντερσον έδειχνε πιο «ζωηρός», ενώ ο Τσιτσιπάς σα να είχε λιγότερες δυνάμεις. Απόρροια αυτού ήταν ο Νοτιοαφρικανός να εκμεταλλευτεί κάποιες καλές επιστροφές του και να φτάσει δις σε break point στο έκτο γκέιμ. Ο 20χρονος τενίστας, όμως, ανταποκρίθηκε… πλήρως στις δυσκολίες. Mε καλά σέρβις, ψυχραιμία και ολίγον τι δόση τύχης, έμεινε όρθιος, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Λίγο μετά ο Τσιτσιπάς βρέθηκε εκ νέου σε… μπελάδες, όταν το 40-0 έγινε 40-40, ωστόσο δύο σερί… βόμβες από τη γραμμή του σέρβις, έγραψαν το 4-4. Στο… καπάκι, δε, ο συμπατριώτης μας είχε την ευκαιρία για το πολυπόθητο μπρέικ που θα τον έφερνε μια… ανάσα από τον τελικό, όμως ο Άντερσον «έσβησε» το break point και έφτασε αυτός στο 5-4. Οι δύο «μονομάχοι» οδηγήθηκαν, τελικώς, στο tie break…

Οι πρώτοι τέσσερις πόντοι στη… ρώσικη ρουλέτα κατέληξαν στα χέρια αυτού που… δεν σέρβιρε, δείγμα της έντασης και του άγχους που επικρατούσε στο κορτ. Ο Άντερσον έκανε… μεγάλο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Τσιτσιπά να προηγηθεί 5-4, έχοντας το σέρβις στα χέρια του! Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 6-4, βρέθηκε μια… ανάσα από τη νίκη, όμως όχι μόνο έχασε και τα δύο match point, αλλά κλήθηκε να σερβίρει για να μείνει στο… κόλπο, αφού είδε τον αντίπαλό του να πηγαίνει στο υπέρ του 7-6. Ο Τσιτσιπάς δεν «μάσησε», έδειξε ολύμπια ψυχραιμία παρά το νεαρό της ηλικίας του και παίρνοντας τρεις σερί πόντους (με τον τελευταίο από λάθος του Άντερσον), πήρε τη νίκη κι… έφυγε με 9-7, εκμεταλλευόμενος το τρίτο match point του!

Πηγή:sport-fm.gr 

_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter