Ο Στουρνάρας αποθεώνει τον εαυτό του: «Το σημαντικότερο είναι ότι προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Ο Στουρνάρας αποθεώνει τον εαυτό του: «Το σημαντικότερο είναι ότι προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε μια… σεμνή τοποθέτηση για τα… απομνημονεύματά του, μιλάει για το πώς θέλει να τον θυμούνται (κάποτε), ενώ… αβάδιστα βρίσκει «καλά» στην κρίση, θέλει να ανοίξει το ωράριο των καταστημάτων και τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά και, οποία έκπληξις, υπεραμύνεται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Δεν ξέρουμε εσείς για ποιόν λόγο θα θυμάστε στο μέλλον τον Γιάννη Στουρνάρα (και υπάρχουν ουκ ολίγοι), ο ίδιος όμως θεωρεί ότι το σημαντικότερο έργο του είναι το ότι «προσπάθησε να βοηθήσει κι αυτός την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Αυτό, τουλάχιστον, απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην ερώτηση του “Accenture Greece” για ποιο πράγμα θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος.

Σε άλλο σημείο, σημειώνει ότι η Ελλάδα έγινε πολύ πιο εξωστρεφής και παράλληλα έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της. «Αυτά είναι τα καλά της κρίσης», σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι «έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό από τα πιο ειδικευμένα στον κόσμο». Επιπλέον, υποστηρίζει, «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι πιο στοχευμένο σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Accenture Greece Κυριάκο Σαμπατακάκη, μιλά επίσης για τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, «στο οποίο πηγαίνουμε σιγά-σιγά». Όμως, οι «θεσμοί μας υστερούν», υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας, που υπεραμύνεται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, του θεσμού της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter