Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά ποια είναι η πραγματική της στάση απέναντι στη διαπραγμάτευση», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Νέα Δημοκρατία για την στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές της κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο όπου πέραν της αμφισβήτησης των οικονομικών στοιχείων ζήτησαν εμμέσως και εκλογές.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά ποια είναι η πραγματική της στάση απέναντι στη διαπραγμάτευση. Από τις δηλώσεις Γεωργιάδη μέχρι εκείνες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, από το Βερολίνο, και χθες, από τη στάση των ευρωβουλευτών της», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει;

«Στην εναγώνια προσπάθειά της να γυρίσει η ίδια στην εξουσία, η ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήριά της, στηρίζει τις πιο παράλογες και αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών, εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, να μην κλείσει η συμφωνία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Η στάση της ΝΔ δεν είναι μόνο λυπηρή, είναι και εξευτελιστική.»

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε προηγηθεί:

«Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογούνται για όσα εφιαλτικά διέπραξε η κυβέρνησή τους σε βάρος του τόπου, βρίσκουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους», απαντά η ΝΔ στο κυβερνών κόμμα.

«Είναι, όμως, οι ίδιοι που έσυραν τη χώρα στα εφιαλτικά σενάρια του 2015 και οι ίδιοι που τα αναβιώνουν σήμερα. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως εάν καθυστερήσει η αξιολόγηση “καήκαμε” και οι ίδιοι που καθυστερώντας τροφοδοτούν υπερβολικές αξιώσεις των δανειστών. Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το τρίτο Μνημόνιο, μέτρα 9 δισ. ευρώ, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων», προσθέτει η ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter