Ο Ταγιάνι «ενημερώνει» στα ελληνικά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας …

Ο Ταγιάνι «ενημερώνει» στα ελληνικά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας …

Επανήλθε, μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στο θέμα των δηλώσεών του για τα Σκόπια.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφερόταν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει μόνο την ονομασία  “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM), συνέχισε και με ένα tweet στα ελληνικά, όπου αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά την Ιστορία, συμπληρώνοντας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης.

Νωρίτερα, απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας του αντιπροέδρου Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τις δηλώσεις του όπου αναφερόταν στα Σκόπια ως «Μακεδονία» και αποκαλούσε τον Μεγάλο Αλέξανδρο και τον Φίλιππο ως… Σκοπιανούς, εξέδωσε ανακοίνωση αναδίπλωσης.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM).

Όλη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio TAJANI

Από το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση :

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter