Ο θρύλος Μπομπ Μπίμον – Το απίστευτο ρεκόρ, τα ντραφτ του ΝΒΑ και η «φυματίωση» της μητέρας του

Ο θρύλος Μπομπ Μπίμον – Το απίστευτο ρεκόρ, τα ντραφτ του ΝΒΑ και η «φυματίωση» της μητέρας του

Ένας από τους «θρύλους» του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Ρόμπερτ Μπίμον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1946 στην Νέα Υόρκη. Έγινε γνωστός για το εξωπραγματικό παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στο άλμα εις μήκος κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968, που διεξήχθησαν στο Μεξικό.

Ηταν 18 Οκτωβρίου, όταν ο Αμερικανός άλτης «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και 90 εκατοστά, άλμα που ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα είναι απίστευτο και που φυσικά του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Ενδεικτικό της εντυπωσιακής επίδοσης, είναι το γεγονός ότι το ρεκόρ έσπασε μετά από 22 χρόνια και 316 ημέρες στον αξέχαστο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Τόκιο, με τον Μάικλ Πάουελ να επικρατεί του Καρλ Λιούις «πετώντας» στα οκτώ μέτρα και 95 εκατοστά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπίμον μεγάλωσε με την γιαγιά του, καθώς ο πατέρας του κακοποιούσε την μητέρα του και απειλούσε πως θα σκοτώσει τον μικρό Μπομπ εάν ζούσε μαζί της. Για αρκετά χρόνια, ο Μπίμον πίστευε πως η μητέρα του είχε πεθάνει στα 25 της από φυματίωση. Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, επελέγη στα ντραφτ του NBA από τους Φοίνιξ Σανς, χωρίς να υπάρξει αξιόλογη συνέχεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter