Ο Τραμπ «επαινεί» τον Κιμ για την αναβολή της επίθεσης στο Γκουάμ

Ο Τραμπ «επαινεί» τον Κιμ για την αναβολή της επίθεσης στο Γκουάμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτη της Βόρειας Κορέας, επειδή ανέβαλε την απόφασή του να εκτοξεύσει πυραύλους κοντά στο Γκουάμ, το νησί του Ειρηνικού που αποτελεί μη ενσωματωμένο αμερικανικό έδαφος.

Όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, ανέβαλλε την απόφαση για την εκτόξευση πυραύλων κοντά στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ, περιμένοντας να δει τί θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας έλαβε μια πολύ συνετή και εύλογη απόφαση», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. «Η εναλλακτική θα ήταν καταστροφική και απαράδεκτη!», συμπλήρωσε.

Μέρκελ: Μόνον με ειρηνικές διαπραγματεύσεις η επίλυση της κρίσης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η κρίση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και ότι η ίδια κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση.

“Είμαι κατηγορηματικά κατά της ρητορικής της στρατιωτικής ισχύος που χρησιμοποιείται απ’ όλες τις πλευρές (…) Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για αυτή τη διένεξη, θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων”, είπε η Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Βόρεια Κορέα.

Η καγκελάριος απαντούσε σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο YouTube.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας. “Πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα… Τότε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια καταστροφή και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για αυτό. Εγώ τουλάχιστον κάνω ό,τι μπορώ”, πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter