Ο Τραμπ θέλει εμπορικό πόλεμο και το χαίρεται!

Ο Τραμπ θέλει εμπορικό πόλεμο και το χαίρεται!

«Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα», έγραψε πρωί πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Όταν μία χώρα (ΗΠΑ) χάνει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στο εμπόριο ουσιαστικά με κάθε χώρα με την οποία συναλλάσσεται, οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα. Παράδειγμα, όταν είμαστε 100 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω με μία ορισμένη χώρα και κάνουν τους έξυπνους, κόβουμε τις συναλλαγές-κερδίζουμε πολλά. Είναι εύκολο!».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την Πέμπτη, ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών της Κίνας.

«Θα το ανακοινώσω την επόμενη εβδομάδα» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους της αμερικανικής βιομηχανίας χάλυβα και αλουμινίου. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αντίμετρα ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ προειδοποίησε σήμερα για αντίμετρα εάν τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου εφαρμοστούν και για την Ευρώπη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δασμοί ύψους 25% στο χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο θα ανακοινωθούν επίσημα την επόμενη εβδομάδα, αν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου σημείωσαν ότι κάποιες λεπτομέρειες πρέπει ακόμα να αποσαφηνιστούν. Περισσότερα ΕΔΩ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter