Ο Τσακαλώτος απαντά… τρολάροντας τη ΝΔ: «Ούτε η μανούλα μου δεν λέει ότι υπάρχει πρόβλημα αν δεν με δει μια μέρα» (Video)

Ο Τσακαλώτος απαντά… τρολάροντας τη ΝΔ: «Ούτε η μανούλα μου δεν λέει ότι υπάρχει πρόβλημα αν δεν με δει μια μέρα» (Video)

«Ούτε η μανούλα μου δεν θα έλεγε ότι αν δεν με δει μια μέρα υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ότι δεν έχει ενημερώσει την για την απόφαση του Eurogroup.

Επισήμανε ότι «ο κ. Δένδιας λέει ότι υπάρχει συνταγματικό θέμα» επειδή δεν ήρθα την Τετάρτη στην Βουλή σημειώνοντας πως «αυτό είναι μεγάλη υπερβολή ακόμη και για εσάς». Μάλιστα σημείωσε ότι το ίδιο επιχείρημα αντιμετώπισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Μ. Παπαδημητρίου και Α. Πορτοσάλτε. «Δεν ξέρω αν δίνετε εσείς γραμμή στο ΣΚΑΪ ή ο ΣΚΑΪ σε εσάς».

https://www.youtube.com/watch?v=no0hTZH7_dc

https://www.youtube.com/watch?v=whxb9BGetmw

«Πρέπει να πω σε όλους και σε όλες ότι είναι πολύ συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε, διότι σας έλειψα. Θέλω να ευχαριστήσω και τη ΝΔ που μου έδωσε συγχαρητήρια για τα ελληνικά μου, ότι βελτιώνονται και γι’ αυτό τούς ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Από ό,τι ξέρω από το Σύνταγμα υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά μιλάει για όλη την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ακόμη, απαντώντας στο σχόλιο του προεδρεύοντος, Δημήτρη Κρεμαστινού, πως «δεν ξέρει γιατί αλλά όλοι αναζητούν τον υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην επικείμενη ενημέρωση της διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, για να προσθέσει ότι έτσι θα έχει τον χρόνο η ΝΔ για να ξεπεράσει και τη στενοχώρια της, διότι έλεγε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και έλεγε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα 4,6 δισ. τη μία στιγμή ή 8,3 δισ. ευρώ την άλλη, όπως έγραφαν κάποιες εφημερίδες που στηρίζουν τη ΝΔ.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο υπουργός Οικονομίας, επισήμανε ότι η πρόταση για την αξιολόγηση θα έχει «μηδενική δημοσιονομική επίπτωση» σημειώνοντας πως δεν θα πάρουμε κανένα μέτρο, δηλαδή δεν θα υπάρξουν «καθαρά μέτρα». Εγκάλεσε την Ν.Δ σημειώνοντας πώς πόνταρε τα πάντα στο ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. «Είχα ειδοποιήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα πέσει, όπως ο πατέρας του, στην παγίδα Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά. «Θα σας δώσω 4-5 μέρες για να ξεπεράσετε την στεναχώρια ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, ότι θα πάρουμε νέα μέτρα 4,5 δισ. ή 2 δισ.» σημείωσε αναφερόμενος στην ενημέρωση που θα κάνει την Τρίτη. Επίσης έκανε λόγο για «ένα μεγάλο πρόγραμμα για την απασχόλησης» που θα περιλαμβάνει και τις συλλογικές συμβάσεις «βάζουμε πράγματα που θα αναστρέψουν την γενική εικόνα ότι χάνει η εργασία» σημείωσε.

«Θέλω να σας πω ότι όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Όταν κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε πώς ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση πως δεν θα πάρει νέα μέτρα ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης, απάντησε με την αγγλική λέξη “net”, δηλαδή, καθαρά. Παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε 2, 4, 6, 8, 10 μέτρα. Καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει. Το είπε ο Π. Μοσκοβισί, “net”», τόνισε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος.

«Δηλαδή, εάν είναι ένα πακέτο 1 δισ. που θα είναι μέτρα που περιορίζουν τη ζήτηση, θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρα θετικά, που θα επιστρέφουν στην οικονομία», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών και επικαλέστηκε και τη δήλωση του κ. Nταϊσελμπλουμ, ο οποίος είπε ότι πάμε από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές, στις ανακατατάξεις του φακέλου φορολογίας και τις ανακατατάξεις εντός του κοινωνικού φακέλου. «Κάποιοι μπορεί να χάσουν, βεβαίως, αλλά και κάποιοι θα κερδίσουν. Δηλαδή, κάποιοι που τώρα δεν βοηθάμε, και πρέπει να τους βοηθήσουμε, θα τους βοηθήσουμε. Μερικοί μπορεί να χάσουνε, εμείς θα κάνουμε τα πάντα στη διαπραγμάτευση, να περιορίσουμε αυτά που θα χάσουν και να πάρουν κάτι ως αποζημίωση», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και επεσήμανε ότι αυτό το πακέτο δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια ήταν βέλτιστο. Ποτέ δεν είπαμε ότι μέσα από το πελατειακό σύστημα φτάσαμε σε ένα κοινωνικό σύστημα, που η αναδιάρθρωσή του ήταν βέλτιστη και άρα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζητήσεις, τώρα που θα έχουμε μηδέν δημοσιονομική επίπτωση, αλλά θα έχουμε αναδιαρθρώσεις», υπογράμμισε.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συζητά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για να περιορίσει, όχι τη λιτότητα που έρχεται, αλλά τη λιτότητα που υπήρχε, με προγράμματα απασχόλησης.

Προηγήθηκε ερώτηση του Νίκου Δένδια και «γκρίνια» της ΝΔ, ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν εμφανίζεται και δεν ενημερώνει για τις εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης και των συμφωνηθέντων στο Eurogroup.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter