Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ – Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

Ο Χρήστος Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ – Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τοποθέτηση του συνθέτη, Χρήστου Λεοντή, στην προεδρία της ΕΡΤ. 

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση για την τοποθέτηση της Κατερίνας Τσατσαρώνη στο Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης λόγω του ότι είναι μετακλητή δημόσια υπάλληλος των ΑΝΕΛ στη Βουλή και διευθύντρια επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου.

Με τις θετικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Χρήστος Λεοντής θα είναι στο εξής ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ. Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούμενη λόγους αρχής ψήφισε «παρών» ή λευκό χωρίς να διαφωνεί επί της ουσίας με την τοποθέτηση του συνθέτη στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Όσον αφορά την Κατερίνα Τσατσαρώνη, η οποία διατελεί διευθύντρια επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου και μετακλητή δημόσια υπάλληλος των ΑΝΕΛ στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χαράλαμπος Αθανασίου αντέδρασαν για την τοποθέτησή της λόγω της επαγγελματικής σύνδεσης της με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκαν πως δεν προκύπτει νομικό κώλυμα, ωστόσο έκαναν λόγο για πολιτικό ζήτημα ασυμβίβαστου.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Βενιζέλου, ο Νίκος Παππάς υπενθύμισε πως κατά το παρελθόν αρκετά στελέχη της ΕΡΤ που προτάθηκαν από την τωρινή κυβέρνηση δεν είχαν καμία κομματική σχέση είτε με τον έναν κυβερνητικό εταίρο, είτε με τον άλλον. Συγκεκριμένα, παρέθεσε τα ονόματα των κ.κ. Ταγματάρχη, Τσακνή αλλά και του νέου προέδρου, Χρήστου Λεοντή, οι οποίοι κατά τον υπουργό δεν είχαν ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παππάς πρόσθεσε δε ότι η κ. Τσατσαρώνη, η οποία έχει εργαστεί στην AGB, είναι γνώστρια των εσωτερικών λειτουργιών εταιριών μετρήσεων, έναν τομέα όπου δεν αρνήθηκε πως υπάρχουν παθογένειες.

«Είμαι τεχνοκράτης. Δουλεύω στον κ. Καμμένο και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό» είπε από την πλευρά της η κ. Τσατσαρώνη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter