Ο Ζιρού σκόραρε μετά από 10 αγώνες – Ξεπέρασε σε γκολ τον Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Ζιρού σκόραρε μετά από 10 αγώνες – Ξεπέρασε σε γκολ τον Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Ολιβιέ Ζιρού έγραψε ιστορία με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, αφού σκόραρε στο παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία, έδωσε τη νίκη στη χώρα του με 2-1 και συνάμα προσπέρασε τον Ζινεντίν Ζιντάν στην 4η θέση των σκόρερ. 

Ο βασικός επιθετικός… δίχως γκολ στον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου “ξόρκισε” την κατάρα μετά από 10 γκολ, κερδίζοντας την προσωπική μονομαχία με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ στο 75′ και κρίνοντας τον αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου στην Α’ Κατηγορία του Nations League.

Το παιχνίδι άρχισε με τη μορφή… πάρτι για τους “μπλε”, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε αγώνα μπροστά στο κοινό τους μετά από τη Ρωσία. Το πάρτι συνεχίστηκε και στον αγωνιστικό χώρο, αφού μόλις στο 50ό δευτερόλεπτο ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Τελικά, χρειάστηκε ακόμα 13 λεπτά για να κάνει το 1-0, επιβεβαιώνοντας την σνωτερότητά της.

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν, που παρατάχθηκαν με τον Μέμφις Ντεπάι στην κορυφή, ήταν ακίνδυνοι και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν πίεσαν για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πιο κοντά στο επόμενο τέρμα, ήταν επιθετικοί, ωστόσο στο 2ο ημίχρονο μεταμορφώθηκαν προς το χειρότερο.

Από το 60′ και μετά και κατόπιν της εισόδου του Μπερνάρ Μεντί, οι Γάλλοι οπισθοχώρησαν και οι “οράνιε” το εκμεταλλεύτηκαν. Αρχικά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 66′, αλλά ένα λεπτό αργότερα, με σέντρα από δεξιά ο Ράιαν Μπάμπελ βρέθηκε στη μικρή περιοχή μόνο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Γάλλοι αντέδρασαν κι έψαξαν άμεσα το γκολ, που βρήκαν με τον Ζιρού για την πρώτη νίκη του ομίλου.

Πηγή: sport24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter