«Θα γίνεις δικός μας…»

«Θα γίνεις δικός μας…»

Στην Ευρώπη – φρούριο υπάρχουν μετανάστες πολλών ταχυτήτων. Κι ένας από τους πιο υποκριτικούς τρόπους για να εξακοντιστεί ένας μετανάστης στην κορυφή της ευμένειας του κράτος και να πάρει νόμιμα χαρτιά είναι η…αποθέωσή του.  

Αυτό συνέβη προ ημερών στη Βρετανία. Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει, παράτυπα και κατ’ εξαίρεση, την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο της οικογένειας του εννιάχρονου Ινδού Σρέγιας Ρόγιαλ. Ο λόγος ; Ο πιτσιρικάς, που ήρθε στο Λονδίνο το 2012, σε ηλικία τριών ετών, ακολουθώντας τους σκληρά εργαζόμενους γονείς του, είναι διάνοια στο σκάκι. Είναι ο νεότερος σε ηλικία υποψήφιος μάστερ στον κόσμο. «Δεν πρέπει να (σσ: μας) φύγει. Ενσαρκώνει την καλύτερη προοπτική που είχε ποτέ το βρετανικό σκάκι», δήλωσε ο γκραν μάστερ Κρις Γουάρντ. «Θα μείνεις, και θα γίνεις δικός μας…» είναι το μήνυμα. Θα δοξάσεις τη χώρα που υπό «κανονικές» συνθήκες θα σε επέστρεφε πακέτο από κει που ’ρθες.

Το ίδιο συνέβη τον περασμένο Μάιο στη Γαλλία, όταν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκμεταλλεύθηκε τη λάμψη του ψυχωμένου μετανάστη από το Μαλί Μαμαντού Γκασαμά, του 22χρονου που σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και έσωσε ένα τετράχρονο Γαλλάκι που κινδύνευε να πέσει στο κενό. Ο πολυχρονεμένος δυτικός ηγέτης διαβεβαίωσε τον χρήσιμο φτωχοδιάβολο ότι θα προσληφθεί στην πυροσβεστική και θα λάβει γαλλική υπηκοότητα.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη του Ματέο Σαλβίνι στέλνει στο βυθό της Μεσογείου πρόσφυγες ή τους επιστρέφει στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, να μαρτυρήσουν μέχρι να πουληθούν για λίγες εκατοντάδες δολάρια σε βορειοαφρικανούς νεοφεουδάρχες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter