Θα καταθέσει ο Τράμπ;

Θα καταθέσει ο Τράμπ;

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ την 5η Μαρτίου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλητεύσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων εάν αρνηθεί να καταθέσει ενώπιον του ιδίου και της ομάδας του εντός των ορίων της έρευνας για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post την Τρίτη.

Επικαλούμενη τέσσερα πρόσωπα ενήμερα για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση, η Ποστ έγραψε ότι ο Μάλερ ανέφερε πως θα μπορούσε να κλητεύσει τον πρόεδρο όταν οι δικηγόροι του Τραμπ πρόβαλαν το επιχείρημα ότι ο αρχηγός του κράτους δεν είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στα μέλη του ομάδας του ομοσπονδιακού εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική επέμβαση στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα (1).

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος Τραμπ εξεμάνη για το γεγονός ότι διέρρευσαν στον Τύπο οι δεκάδες ερωτήσεις που φέρεται να σκοπεύει να του υποβάλει η ομάδα του Ρόμπερτ Μάλερ στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας και τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξή της με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα των ακινήτων.

«Τόσο αισχρό το ότι οι ερωτήσεις για το Ρωσικό Κυνήγι Μαγισσών “διέρρευσαν” στα μέσα ενημέρωσης. Καμιά ερώτηση για τη Σύμπραξη! Θα έμοιαζε πολύ δύσκολη η παρακώλυση της δικαιοσύνης για ένα έγκλημα που δεν έγινε ποτέ!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μέλη της ομάδας του Μάλερ ενημέρωσαν δικηγόρους του Τραμπ για τα δεκάδες ερωτήματα που σκοπεύουν να θέσουν στον πρόεδρο και οι δικηγόροι έφτιαξαν έναν κατάλογο με τουλάχιστον 48, ο οποίος αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα από την εφημερίδα The New York Times (2). Η εφημερίδα διαβεβαίωσε ότι το έγγραφο αυτό δεν περιήλθε στην κατοχή της από κάποιο μέλος της ομάδας των δικηγόρων του ρεπουμπλικάνου ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Τα περισσότερα από τα ερωτήματα αφορούν την πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης από μέρους του προέδρου. Άλλα, παρότι δεν αναφέρουν ρητώς τη λέξη «σύμπραξη» αφορούν το τι γνώριζε ο Τραμπ για τη δράση ρώσων χάκερ, τη χρήση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης από τη Ρωσία και άλλες ενέργειες της Μόσχας «με στόχο» να επηρεαστεί η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter