Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΟΑΕΔ: Ετοιμάζεται παράταση για την Κοινωφελή Εργασία

Παράταση στο χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Απασχόλησης, ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

 Αιτία το γεγονός ότι από χθες, πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για την γ’ φάση του προγράμματος, το ηλεκτρονικό σύστημα «έπεσε», λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών. Εκτιμάται ότι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η διαδικασία, κατέστη εφικτό να υποβληθούν περίπου 32.000 αιτήσεις. Η προβληματική πορεία όμως του προγράμματος, είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου. Με δήλωσή της στην Κρατική τηλεόραση, η κ. Αντωνοπούλου παραδέχτηκε τις δυσλειτουργίες του συστήματος, έσπευσε όμως να προαναγγείλει ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων, για να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 24.251 ανέργων, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε όλους τους Δήμους της χώρας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που ξεκίνησε χθες Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Τώρα μένει να αποσαφηνιστεί από το υπουργείο Εργασίας, πόσες μέρες παράτασης θα δοθούν.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.