Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Έτος αφιερωμένο στις πολιτικές για το παιδί

Θεανώ Φωτίου: Μέσα στο 2018 θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες σε όσους έχουν μειωμένο οικογενειακό επίδομα

Τη διαβεβαίωση πως θα αντιμετωπιστούν εντός του τρέχοντος έτους οι απώλειες στις οικογένειες που θα δουν μειωμένο το ποσό του οικογενειακού επιδόματος παρείχε η Θεανώ Φωτίου, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν θα επέλθει καμία αλλαγή επ' αυτού στο πολυνομοσχέδιο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει για τις οικογένειες που θα λάβουν μειωμένο το οικογενειακό επίδομα, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη με παρόντες τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργο Χουλιαράκη, Μάκη Μπαλαούρα αλλά και τον «εκπρόσωπο» των διαφωνούντων, Γιώργο Ξυδάκη.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως 738.000 από τις συνολικά 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν το επίδομα, θα δουν αυξήσεις. «Κάποιοι θα δουν μειώσεις. Αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στην χρονιά. Γιατί η κυβέρνησή μας σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στις πολιτικές για το παιδί» επισήμανε.

Όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα επέλθει η αντιμετώπιση των μειώσεων, απάντησε: «Αυτά θα βρεθούνε, δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Εμένα, αυτό που με απασχολεί, είναι να υπάρξει μία ηρεμία γιατί λανθασμένα έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους».

Για το αν προτίθεται να κάνει κάποια αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με το οικογενειακό επίδομα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λέγοντας: «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο πολυνομοσχέδιο. Όπως ξέρετε, τα οικογενειακά πάντα δίνονται: πρώτη δόση μέχρι το Πάσχα έναντι. Η δεύτερη - τρίτη δόση μέχρι τα Χριστούγεννα κ.ο.κ.. Και μάλιστα είπα πως με ένα καινούριο σύστημα, που θα μπορεί να πληρώνει ανά δύο μήνες, όλοι οι ωφελούμενοι θα δουν πολύ γρήγορα τα χρήματα που θα πάρουν».

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, τα χρήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μειώσεων είναι 27 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να δοθεί άμεσα προς αυτόν τον σκοπό σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.