Θέατρο στη Στέγη: Το απίθανο ταξίδι 2-4 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή

Θέατρο στη Στέγη: Το απίθανο ταξίδι 2-4 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή

Θέατρο ή σινεμά; Επιστημονική φαντασία ή περιπέτεια ενηλικίωσης; Το απίθανο ταξίδι είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στην «απίθανη» δύναμη της φαντασίας.

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΑΞΙΔΙ 2 – 4 Φεβρουαρίου 2018 στη Μικρή Σκηνή

2 Φεβρουαρίου | 19:00

3-4 Φεβρουαρίου| 17:00

Κατάλληλο για θεατές 8+

Sci-fi θέατρο έχετε ξαναδεί; Να, που ήρθε η ώρα! Η Μικρή Σκηνή της Στέγης γίνεται κινηματογραφικό πλατό και μια παράσταση για όλη την οικογένεια μας ταξιδεύει στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, τότε που ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης και ταχυδακτυλουργός Ζωρζ Μελιές γύριζε την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, Ταξίδι στη Σελήνη (1902). Αυτός είναι και ο «αόρατος» πρωταγωνιστής της μαγικής παράστασης που στήνει ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής Άγγελος Φραντζής, από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου, με έναν τριμελή θίασο, ζωντανή μουσική, ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ, χορό και κίνηση. Θέατρο ή σινεμά; Επιστημονική φαντασία ή περιπέτεια ενηλικίωσης; Το απίθανο ταξίδι είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στην «απίθανη» δύναμη της φαντασίας.

Τι σημαίνει «βουβώνιο»; Ξέρετε τι είναι οι μεσότιτλοι; Τι συμβαίνει όταν ο Ζωρζ Μελιές κατηγορείται από τους εχθρούς της φαντασίας ότι ταράζει το κοινό με τις τρελές ταινίες του, που υπόσχονται ταξίδια στη Σελήνη, περιγράφουν παράδοξα γεγονότα, φανταστικές εικόνες, πλάσματα από άλλους κόσμους; Θα αντέξει ο κινηματογράφος ή θα καταδικαστεί σε θάνατο, όπως ο Μελιές στην παράσταση; Τρεις φίλοι ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, για να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε μακρινούς πλανήτες και θα τους φέρει αντιμέτωπους με παράδοξα εμπόδια. Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν τον πρωτοπόρο μάγο του κινηματογράφου, που κρατείται φυλακισμένος. Για να το πετύχουν αυτό, όμως, θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε από τη σκηνή να εισχωρήσουν στην οθόνη του κινηματογράφου, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τη δική μας βοήθεια και φαντασία. Ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ και… να πώς η ταινία σας δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο. Ετοιμαστείτε για μια μαγική, συμμετοχική, πολυμεσική παράσταση, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κινηματογράφο.

Συντελεστές Σκηνοθετική επιμέλεια & Δραματουργία: Άγγελος Φραντζής Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Video Design & Animation: Ερατώ Τζαβάρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Χορογραφία & Βοηθός Μοντάζ: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Ερμηνεύουν: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Βασίλης Τζαβάρας, Ερατώ Τζαβάρα

Βοηθός Animation: Tζωρτζίνα Κοσμάτου

Βοηθός Προβών: Ελισάβετ Πλιακοστάθη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση




Διαβάστε περισσότερα

Ο Ζωρζ Μελιές (Georges Méliès) γεννήθηκε στο Παρίσι το 1861. Ήταν ταχυδακτυλουργός στο θέατρο Robert-Houdin, προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Οι ταινίες των αδελφών Λυμιέρ τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Από το 1896 έως το 1914 γύρισε 531 ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους.

Το Ταξίδι στη Σελήνη (Le Voyage dans la Lune) του Μελιές είναι η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, παρουσιάστηκε αποκατεστημένη και έγχρωμη στο τμήμα Cannes Classics του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. «To Ταξίδι στη Σελήνη ήταν για το 1902 ό,τι ήταν Ο Πόλεμος των Άστρων για τα 70s και το Avatar για το σήμερα. Κανείς δεν είχε δει ειδικά εφέ σαν αυτά που χρησιμοποίησε ο Μελιές. Η ίδια η ανασύσταση της ταινίας έμοιαζε με σκηνή επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε ο υπεύθυνος της Lobster Films, Serge Bromberg, που συμμετείχε στο πρότζεκτ της αποκατάστασης της ταινίας.

Ο Άγγελος Φραντζής γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία στην INSAS των Βρυξελλών. Έχει γυρίσει 4 ταινίες μικρού μήκους και 4 μεγάλου μήκους (Polaroid, Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος, Σύμπτωμα). Οι ταινίες του έχουν βραβευτεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Ρότερνταμ, Χονγκ Κονγκ, Τορίνο, Μόναχο, Μπουένος Άιρες, Λισαβόνα κ.α.). Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την κινηματογραφική κριτική, καθώς και με έργα μεικτών τεχνικών (installation, performance). Παραστάσεις και έργα του έχουν φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και στην Μπιενάλε της Βενετίας. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη νέα, μεγάλου μήκους ταινία του.

Η Χρυσάνθη Μπαδέκα είναι χορογράφος, χορεύτρια, videodance trainer, μοντέρ, οπερατέρ και καλλιτεχνική συνδιευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Χορού – Athens Video Dance Project. Από το 2012, συνεργάζεται σταθερά ως οπερατέρ/μοντέρ με το Θέατρο Άττις (Θεόδωρος Τερζόπουλος), την ομάδα Σημείο Μηδέν και άλλες ομάδες χορού και θεάτρου.

Η Ερατώ Τζαβάρα είναι εικαστικός, με εξειδίκευση στην ψηφιακή σκηνογραφία και σε τεχνικές animation και βίντεο για τις παραστατικές τέχνες. Συνεργάζεται με χορογράφους, μουσικούς και καλλιτέχνες νέων μέσων, ερευνώντας την πλαστικότητα της ψηφιακής εικόνας, με τη χρήση video-mapping και real-time σύνθεσης διαφορετικών πηγών βίντεο στον σκηνικό χώρο. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Λονδίνου. Πρόσφατες συνεργασίες της: Heimatfront (παράσταση χορού, MS Shrichtmaccher, Βερολίνο), Horizon (χορευτική εγκατάσταση της Kate Nankervis, Τορόντο), Aomori (site- specific εγκατάσταση της Belleville Collective για το ΝΕΟΝ, Αθήνα), Χρατς Μπαμ (οπτικοακουστική παράσταση της ομάδας Gnous για τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση).

Ο Βασίλης Τζαβάρας γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων Occasional Dream, Take the money and run, Project 37, 4+1 και Silent Move, της θεατρικής ομάδας Atonal και της καλλιτεχνικής-εκπαιδευτικής ομάδας Gnous. Έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, το 1999 στη Ρώμη, με τους Occasional Dream, και το 2003 στην Αθήνα, με το Project 37. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, οργανώνοντας σεμινάρια και σύνολα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, καθώς επίσης με τη μουσική για το θέατρο.

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

2–4 Φεβρουαρίου 2018

Μικρή Σκηνή

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 | 19:00

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 | 17:00

Κατάλληλο για θεατές 8+

Εισιτήρια:

Κανονικό: 7, 12 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 9 €

Παρέα 10+ άτομα: 8 €

Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €

Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

2130178200 – Καθημερινά 09:00 – 20:00ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107) Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00 Γίνονται δεκτές πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣΣημεία πώλησης εκτός Στέγης Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall (ισόγειο – Ωράριο λειτουργίας: Δε-Πα: 12:00-20:00, Σα: 11:00-19:00)

Στα καταστήματα Γερμανός Στα καταστήματα COSMOTE Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά)

http://www.sgt.gr/gre/SPG2042/

   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter