Θεοδωράκης – Μπακογιάννης: H Αθήνα τους φέρνει πιο κοντά

Θεοδωράκης – Μπακογιάννης: H Αθήνα τους φέρνει πιο κοντά

Τον Κώστα Μπακογιάννη θα στηρίξει, κατά πάσα πιθανότητα, το Ποτάμι για τον Δήμο της Αθήνας. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, που προχωρά με ταχείς ρυθμούς προς το ανοικτό του συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου, έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα διαδικασίες για τη στάση που θα τηρήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οπως δήλωσε στο Documento ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, «δεν πάμε με κομματικό χρώμα» στις τοπικές εκλογές καθώς αυτό αποτελεί θέση αρχής για το Ποτάμι. «Εμείς εξετάζουμε» πρόσθεσε «αν είναι πετυχημένος ο εν ενεργεία δήμαρχος ή περιφερειάρχης, ασχέτως κομματικής προέλευσης, αλλά και τι επαγγελματικές και κοινωνικές περγαμηνές διαθέτει». Σε ερώτηση του Documento αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση, ανέφερε όμως ότι βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του σημερινού περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Παρόμοια δήλωση έκανε στο Documento και η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και της Ομάδας Επαφής που έχει συγκροτήσει το κόμμα, η οποία έχει ως αρμοδιότητα να έρχεται σε επαφή με τους υποψηφίους για λογαριασμό του Ποταμιού στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κ. Αναστασοπούλου ανέφερε ότι το Ποτάμι έχει αποστείλει ερωτηματολόγιο στις τοπικές κοινωνίες, σε μέλη και μη μέλη του κόμματος, προκειμένου να αξιολογήσει, βάσει των απαντήσεων, τους σημερινούς αυτοδιοικητικούς και να αποφασίσει ποιους θα στηρίξει. «Μπορεί να στηρίξουμε και υποψηφίους άλλων κομμάτων» μας είπε η κ. Αναστασοπούλου, ενώ για την υποψηφιότητα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι «πληροί πολλά από τα κριτήρια που έχουμε θέσει εμείς για τους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές», προσθέτοντας ότι «είναι στις σκέψεις μας, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι οριστικό».

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη 23 Οκτωβρίου η επιτροπή διαλόγου του Ποταμιού οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», που έχει ως θέμα πώς μπορούν οι τεχνολογικές εφαρμογές και τα ανοιχτά δεδομένα να βελτιώσουν τη ζωή στην πόλη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο Κώστας Μπακογιάννης και οι δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης (προέρχεται από τους Οικολόγους και στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου (από τον χώρο της ΝΔ).

Πολλοί λένε ότι η πιθανή στήριξη του Ποταμιού στον Κώστα Μπακογιάννη αποτελεί πρόκριμα προσέγγισης με τη ΝΔ γενικότερα, ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας του κόμματός του στις εθνικές εκλογές, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους «αυτόνομο Ποτάμι και… ξερό ψωμί»!

Οσο για τον Κώστα Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του στις 5 Νοεμβρίου, σε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει πιθανότατα στην Τεχνόπολη. Ο περιφερειάρχης έχει κάνει ήδη επαφές με δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο, έχει συναντηθεί με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο –που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας– ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον Χρήστο Τεντόμα (δημοτικός σύμβουλος με τη ΝΔ) που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος και με τον οποίο ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Κ. Μπακογιάννης έχει κάνει κρούσεις και σε πρόσωπα από την παράταξη του Γιώργου Καμίνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter