Θεσσαλία: Συναγερμός για τα κουνούπια – Πρόγραμμα ψεκασμών

Θεσσαλία: Συναγερμός για τα κουνούπια – Πρόγραμμα ψεκασμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθώς οι τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες έκαναν αναγκαίο το σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας για το 2018 εκτελείται στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Πηνειού και στην παρακάρλια περιοχή στα διοικητικά όρια των δήμων Τεμπών, Αγιάς, Κιλελέρ, καθώς και στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας. 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και τους δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Τυρνάβου.

Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, σε σχετική δήλωσή του σημειώνει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Τυρνάβου εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Μετά από διαγωνισμό η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος, αφού πρώτα προχώρησε σε χαρτογράφηση όλων εκείνων των σημείων που χρήζουν παρέμβασης και επέμβασης. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί στοχευμένα να καταπολεμήσει τις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών με ένα έργο προϋπολογισμού 148.000,00 ευρώ. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ευελπιστούμε να βοηθήσει και ο καιρός ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter