Θεσσαλονίκη: 14 αλλοδαποί όμηροι σε αποθήκη δουλεμπόρων

Θεσσαλονίκη: 14 αλλοδαποί όμηροι σε αποθήκη δουλεμπόρων

Από την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν δύο άτομα που κρατούσαν κλειδωμένους 14 αλλοδαπούς σε αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, μέχρι να παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 17χρονο, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και Απλή σωματική βλάβη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους μετά την καταγγελία αλλοδαπού, σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς του κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, οι 14 αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter