Θεσσαλονίκη: 24χρονος στα χέρια της αστυνομίας με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: 24χρονος στα χέρια της αστυνομίας με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε και προσέφερε διαδικτυακά σε άλλους χρήστες, 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν – εξάλλου – δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter