Θεσσαλονίκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες

Θεσσαλονίκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες. Ήδη έγινε το πρώτο δρομολόγιο του καταμαράν της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways για την φετινή χρονιά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τα λιμάνια της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

 Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ναυτιλιακή εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει και φέτος τα δρομολόγια μετά την θετική ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων και βορειοελλαδιτών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα τρία νησιά των Σποράδων, καθώς οι πληρότητες που καταγράφηκαν ήταν ικανοποιητικές, φτάνοντας ήδη για τον Αύγουστο το 80-90%.

Με αυτό τον τρόπο η γρήγορη μετάβαση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις Σποράδες ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα τρία πανέμορφα νησιά ως βασικό τουριστικό προορισμό για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο να επισημανθεί ότι στόχος της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη τουριστικός κόμβος για τουρίστες που έρχονται οδικώς στην πόλη και θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο στις Σποράδες, προερχόμενοι από Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Σκόπια, από τις οποίες οι οδικές προσβάσεις είναι τώρα ταχύτερες από ότι στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο, το Flyingcat 4, έχει χωρητικότητα 440 επιβατών και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Το δρομολόγιο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο. Η επιστροφή γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από τη Σκιάθο με προσέγγιση στην Αλόννησο και τη Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο εξυπηρετεί και τη Γλώσσα Σκοπέλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter