Θεσσαλονίκη: Ανεμιστήρας οροφής σε σχολείο έπεσε πάνω σε δυο παιδιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά

Θεσσαλονίκη: Ανεμιστήρας οροφής σε σχολείο έπεσε πάνω σε δυο παιδιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά

Δύο παιδιά της Γ΄ τάξης του δημοτικού τραυματίστηκαν όταν ο ανεμιστήρας οροφής αποκολλήθηκε από το ταβάνι της αίθουσας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν γονείς και επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Μαρία Φαφούτη.

«Το θεωρώ σοβαρό ατύχημα, γιατί δεν έγινε για παράδειγμα στην αυλή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά μέσα στην αίθουσα. Έφυγε όλη η “προπέλα”, το κινητό μέρος του ανεμιστήρα, από το ταβάνι. Το ένα παιδί το χαράκωσε στον λαιμό. Δεν τολμάμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν χτυπούσε το παιδί στο κεφάλι» αναφέρει η κ. Φαφούτη.

Το ατύχημα κατήγγειλε αρχικά η Μαρία Παλικαρίδου, μητέρα δύο μαθητών του 5ου δημοτικού, η οποία υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο σχολείο δεν γίνεται καμία συντήρηση. «Το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση, ένα τμήμα του κτηρίου δεν λειτουργεί, πέφτουν υαλότουβλα, έχει σκουριασμένα σίδερα, έχουν γίνει προσπάθειες από τους γονείς και τους διευθυντές του σχολείου, χωρίς αποτέλεσμα» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου «το τμήμα του κτηρίου που δεν λειτουργεί είναι εύκολα προσβάσιμο από τα παιδιά, δεν έχει αποκλειστεί ο χώρος, έχουμε ζητήσει εγγράφως από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες επισκευές».

«Με έγγραφό μας στις 7/3/2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 1164/2017, ενημερώσαμε τον αρμόδιο Δήμο και τη σχολική επιτροπή και ζητήσαμε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης», σημειώνει η κ. Φαφούτη, η οποία επισημαίνει ότι θα ενημερωθούν οι γονείς, προκειμένου τις επόμενες μέρες όλοι μαζί να εξετάσουν πώς να κινηθούν. «Δεν θέλουμε να κλείσουμε το σχολείο. Στόχος είναι να συντηρηθεί άμεσα το κτήριο για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή» καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι γονείς της μιας μαθήτριας ενημέρωσαν για το ατύχημα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υποβληθεί μήνυση.

Η θέση του δήμου

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μετέβησαν άμεσα στο σχολικό κτίριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. «Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν, άμεσα έσπευσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να διενεργήσουν αυτοψία στο χώρο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Καθηγητών και με την απαιτούμενη προσοχή αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ.Μπαρμπουνάκης, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, με αστάρωμα και βάψιμο στο μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, οι οποίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το ίδιο θέμα η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε άρνηση ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για ανάγκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. «Οι ανεμιστήρες υπάρχουν σε πολλά σχολεία για να καλύπτονται οι ανάγκες στις αίθουσες. Την αρχική απόφαση για την τοποθέτηση τη λαμβάνει η διεύθυνση του σχολείου και η συντήρηση γίνεται από τους ίδιους. Η πάγια θέση του δήμου για την τοποθέτηση τέτοιων είναι αρνητική και σε σπάνιες περιπτώσεις καλύπτονται έξοδα εγκατάστασης», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter