Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για τους αστέγους εν όψει κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για τους αστέγους εν όψει κακοκαιρίας

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων, μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα, λαμβάνει από τις επόμενες ώρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Από αύριο, Τετάρτη, έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ τα παραρτήματα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ.Λαμπράκη 42 και Αλεξανδρείας 27.

Επιπλέον, από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, ανοιχτές με διευρυμένο ωράριο θα είναι οι κοινωνικές δομές Υπνωτήριο Αστέγων και Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 10.30 έως τις 17.00.

Μέτρα προστασίας και στην Κέρκυρα

Την ένταξη του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Κέρκυρας» στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για μια δομή κοινωνικής φροντίδας που θα λειτουργεί σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Κέρκυρας (περιοχή Σπηλιάς) και θα στελεχωθεί μέσω της χρηματοδοτούμενης πράξης με 12 άτομα: 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 2 Νοσηλευτές, 1 γιατρό, 1 διοικητικό, 2 Εργασιακούς συμβούλους,2 άτομα βοηθητικό προσωπικό και 2 Προσωπικό καθαριότητας.

Ο χώρος είναι άμεσα προσβάσιμος και απολύτως λειτουργικός για τα ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο του ΑΚΗΑ Δήμου Κέρκυρας» θα παρέχονται, μεταξύ άλλων, οι εξής υπηρεσίες για χρονική διάρκεια 3 ετών:

– ημερήσια παραμονή σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο

– ατομική υγιεινή (ζεστό λουτρό) και παροχή ειδών ατομικής υγιεινής

– παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης

– παροχή ροφήματος ή και μικρογεύματος

– βασική υγειονομική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή όταν αυτό απαιτείται

– συμμετοχή σε ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου για τη διερεύνηση των αναγκών τους και τον από κοινού σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Η δομή αυτή μπορεί να συνδέεται πιλοτικά με υπνωτήρια αστέγων. Πρόκειται για ενοικίαση μικρών διαμερισμάτων των 2 -3 ατόμων εντός της πόλης της Κέρκυρας για τα οποία είναι δυνατή η κάλυψη δαπανών στέγασης (ενοίκιο και τυχόν πάγιες λειτουργικές δαπάνες).

Στο πλαίσιο των υπνωτηρίων προβλέπεται να παρέχονται επί τριετία οι εξής επιπλέον των παραπάνω, υπηρεσίες:

– διανυκτέρευση σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο

– παροχή ενός τουλάχιστον γεύματος (πρωινό/βραδινό).

Από τη λειτουργία της δομής θα ωφεληθούν περίπου 200 άτομα που βιώνουν την έλλειψη στέγης ή τον κίνδυνο έλλειψης στέγης και αποκλεισμού από την κατοικία, που διαβιούν σε ακατάλληλες ή/και ανεπαρκείς στεγαστικές συνθήκες και γενικότερα άτομα που αντιμετωπίζουν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τα 3 χρόνια λειτουργίας του ΑΚΗΑ είναι 771.120€.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter