Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ένας 36χρονος που ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας και δύο ακόμη άντρες ηλικίας 47 και 37 ετών συνελήφθησαν από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-02-2017) στην περιοχή των Διαβατών, συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και δύο μέλη της, ηλικίας 47 και 37 ετών (γυναίκα – άντρας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Παράνομης μεταφοράς μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα» και «Πλαστογραφίας».

Επίσης, σε παράλληλη επιχείρηση στην περιοχή του Διδυμοτείχου εντοπίσθηκαν 11 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες οργάνωσαν την παράνομη είσοδο των προαναφερόμενων 11 αλλοδαπών, από παραμεθόρια περιοχή του Νομού Έβρου και την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι, στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν πλαστά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παράνομη μεταφορά μεταναστών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και Ένταλμα Σύλληψης του 2ου Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της αρπαγής.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλήθος κινητών τηλεφώνων και χρηματικό ποσό, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter