Θεσσαλονίκη: Με εμφιαλωμένα νερά και αντλίες στους πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Με εμφιαλωμένα νερά και αντλίες στους πρόσφυγες

Με ο,τι μέσα διαθέτει προσπαθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν ανακύψει στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων από το δριμύ ψύχος. Γι’ αυτόν τον σκοπό επιστρατεύθηκαν εμφιαλωμένα νερά και αντλίες της Πυροσβεστικής. Όλοι είναι σε επιφυλακή και την αντιμετώπιση των ολιγόλεπτων διακοπών ηλεκτροδότησης.

«Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό, οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όσον αφορά το Βαγιοχώρι, όπου εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μερικές οικογένειες, ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι αρνούνται να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους.

«Έχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter