Θεσσαλονίκη: Nέες επιθέσεις αγνώστων μέσα σε λίγες ώρες σε ΕΣΗΕΜ-Θ και ΠΑΜΑΚ (Photos)

Θεσσαλονίκη: Nέες επιθέσεις αγνώστων μέσα σε λίγες ώρες σε ΕΣΗΕΜ-Θ και ΠΑΜΑΚ (Photos)

Περίπου 10 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και εκτυπωτές, ενώ πέταξαν και φυλλάδια. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.


Xθες υπήρξαν ακόμα δυο επιθέσεις κουκουλοφόρων στη πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ (φωτογραφίες κάτω) και στις εγκαταστάσεις του TV 100 και του FM 100 (αμέσως μετά).

“Οργανωμένη επίθεση”

«Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ ζητά από τις Αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις. Επίσης, υπογραμμίζει, ότι η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100» θα αναφερθούν στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφερόμενη στο περιστατικό, κάνει γνωστό ότι ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε, γύρω στις 12:00, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. «Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί “μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων”. Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» τονίζει η Ένωση.

Σημειώνεται, ότι χθες το απόγευμα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΕΘΕ και αφού προκάλεσαν καταστροφές χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στα πλευρά οδηγό τηλεοπτικών συνεργείων τραυματίζοντάς τον. Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

















Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter