Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τυχόν παράνομες περιφράξεις σε παραλίες

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τυχόν παράνομες περιφράξεις σε παραλίες

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, καθώς παρήγγειλε σήμερα τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, με τη μορφή του επείγοντος, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις και στην περιοχή ευθύνης του, που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο κ. Τσόγκας ζητεί από τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά να ερευνήσουν για αυθαίρετες καταλήψεις, κτίσματα, ρίψη μπαζών και σκουπιδιών και να πληροφορηθεί αν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο συντελείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και μεταβολή της μορφής του δάσους και καταπάτησής του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι δασικές υπηρεσίες καλούνται να κάνουν χρήση όλων των μέσων τεχνολογίας και να ζητήσουν την υπηρεσιακή συνδρομή για πληροφορίες από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, όπως πολεοδομία ή δήμους.

Παράλληλα, ο κ. Τσόγκας ζητεί από τα Λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας να διερευνήσουν την ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων, περιφράξεων ή κτισμάτων στον αιγιαλό που εμποδίζουν την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα έγινε η πρώτη κατεδάφιση στη Χαλκιδική, όπου συνεργεία έριξαν περίφραξη και διάνοιξαν δίοδο σε τμήμα της παραλίας μεταξύ Χανιώτης και Πευκοχωρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter