Θεσσαλονίκη: Πάρκο το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις

Θεσσαλονίκη: Πάρκο το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις

Το πρώην στρατόπεδο αφού παραδόθηκε στις 8 Μαρτίου 2017, στο Δήμο Παύλου Μελά  με επίσημη τελετή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετατρέπεται σταδιακά σε πάρκο.

Από χθες, Δευτέρα 8 Μαΐου, άρχισαν οι εργασίες κατεδάφισης όλων των ετοιμόρροπων κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Μετά από μεγάλο αγώνα, πέρασε στην τοπική κοινωνία το πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά και άρχισαν οι εργασίες, ώστε να μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο για τους πολίτες. Η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου, άρχισε χθες, με συντονισμό της επιχείρησης από μονάδες του στρατού που διεκπεραιώνουν με δικά τους μηχανολογικά μέσα την επιχείρηση. Παρόντες πέρα από τα στελέχη και το προσωπικό του Γ΄ΣΣ, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος, Στέφανος Βάρφης, Ιωσήφ Αράπογλου, ο Εντεταλμένος Αθανάσιος Λαζαρίδης, υπηρεσιακά στελέχη και ο επιστημονικός συνεργάτης Πρόδρομος Νικηφορίδης.

«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται…» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός στην τελετή παράδοσης, ενώ ο Δήμαρχος είχε τονίσει ότι «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία του στρατοπέδου κι αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοποίησή του», επικαλούμενος και την πρόταση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη θέση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δέκα εκατομμύρια θα έρθουν από τις ΟΧΕΒΑ. Με τις εργασίες κατεδάφισης, γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις τόσο της Πολιτείας όσο και της Διοίκησης του δήμου.

Πηγή: seleo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter