Θεσσαλονίκη: Προς δημιουργία Επιτροπής Υποστήριξης Κρατουμένων

Θεσσαλονίκη: Προς δημιουργία Επιτροπής Υποστήριξης Κρατουμένων

Επιτροπή κοινωνικής υποστήριξης αποφυλακισμένων θα δημιουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ρόλος της θα είναι η προετοιμασία κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν, η ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν τη νομική και κοινωνική τους κατάσταση, καθώς και η παροχή υποστήριξης για την ομαλή προσαρμογή τους στην κοινωνική ζωή. Παράλληλα, θα υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματικών φορέων και ενώσεων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «η συγκρότηση της επιτροπής προβλέπεται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα, ωστόσο εκκρεμούσε η εισήγηση περί σύστασης Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των ΕΚΥ από το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στα τέλη Δεκεμβρίου συστάθηκε και κοινοποιήθηκε στις Περιφέρειες της χώρας ο παραπάνω Εσωτερικός Κανονισμός και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε το κάλεσμα σε φορείς για την στελέχωση της Επιτροπής».

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ο δικηγορικός και ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών κοινωνικής αρωγής, και φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η συγκρότηση της επιτροπής, η καταγραφή των αναγκών των αποφυλακισμένων, η ανάλυση των αναγκών και των δεδομένων, η χαρτογράφηση υπηρεσιών που θα μπορούσαν να παρέχουν υποστήριξη και η υλοποίηση δράσεων υποστήριξης στα τρία Σωφρονιστικά Καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Κατάστημα Κράτησης Κεντρικής Μακεδονίας ΙΙΙ – Νιγρίτα Σερρών – και Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter