Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι – Νέα αναβολή της δίκης του

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι – Νέα αναβολή της δίκης του

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος, Λάσα Σουσανασβίλι.

Μία εβδομάδα μετά από την προηγούμενη διακοπή λόγω ξαφνικής ασθένειάς του μέσα στο ακροατήριο, γράφει το protothema.gr, σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στο δικαστήριο, με συνέπεια η δίκη να μετατεθεί εκ νέου για τις 14 του μήνα.

Η δίκη διακόπηκε, όμως πλέον οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβαστεί έγγραφο από το νοσοκομείο, στο οποίο να περιγράφεται η κατάστασή του και εάν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας. Αλλωστε την περασμένη φορά που ο 57χρονος αδιαθέτησε και διακόπηκε η δίκη, επέστρεψε από το νοσοκομείο στις φυλακές λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πολύμηνη μυστική έρευνα των ελληνικών Αρχών σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές, αλλά και τις Europol και Eurojust, προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην Πυλαία, όπου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι γαλλικές δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη σήμερα, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιβόητος κακοποιός, γνωστός ως “Το Λίπος”, είναι γνωστός και στις ελληνικές Αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος ότι συντόνιζε και από τη Θεσσαλονίκη μαφιόζικη οργάνωση, που δρούσε από το 2008 έως το 2012 σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, κυρίως με κλοπές.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter