Θεσσαλονίκη: Στοπ στα τζάκια – Κίνδυνος αναπνευστικών προβλημάτων

Θεσσαλονίκη: Στοπ στα τζάκια – Κίνδυνος αναπνευστικών προβλημάτων

Συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους μέχρι αύριο, απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη συσσώρευση αέριας ρύπανσης.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, «με βάση το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα και αύριο προβλέπονται συνθήκες άπνοιας και θερμοκρασιακής αναστροφής που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια». Ο κ. Γιουτίκας διευκρινίζει ότι οι σταθμοί μέτρησης του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νομό Θεσσαλονίκης κατέγραψαν συγκεντρώσεις ρύπων που έχουν αυξητική τάση αλλά δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ωστόσο επειδή προβλέπεται κύμα κακοκαιρίας εκτιμάται ότι θα προκύψουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης με αναμενόμενη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

«Κάνουμε έκκληση σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και καρδιοπάθειες να περιορίσουν την άσκηση και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα μείωσης των εκπομπών ρύπων προβλέπεται η απαγόρευση καύσης σε ανοιχτούς χώρους και απευθύνεται σύσταση στους πολίτες για την αποφυγή της χρήσης στερεών καυσίμων, όσο γίνεται, κυρίως σε τζάκια αλλά και σε θερμάστρες στερεών καυσίμων και βιομάζας» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης.

Τα παραπάνω μέτρα και οι συστάσεις που αναφέρθηκαν, βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα μέχρι και αύριο το μεσημέρι οπότε θα επανεξεταστούν οι μετεωρολογικές συνθήκες και αναμένεται νέα ενημέρωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter